XS
SM
MD
LG

Počinje 3x3 sezona u Srpskoj; Turniri i na Arena sportu

Nova sezona Nikšićko pivo 3x3 Republika Srpska počinje u petak 7. juna, a sezonu otvaramo u Derventi.

Turnir u Derventi igra se na popularnom igralištu u gradu "Partizanovo" i uvod je u pakleno basketaško ljeto.

Drugi junski turnir igra se u Ugljeviku, zatim u Trnu kod Laktaša i kalendar u ovom mjesecu završavamo u Doboju.

I ove godine čeka nas pakleni juli, a krećemo iz Trnova, gdje se liga igra po prvi put, zatim se turniri igraju u Modriči, Laktašima, Tesliću, Novom Gradu, te 19. jula u Prnjavoru i Gacku. Nakon toga karavan se seli u Nevesinje, Lopare, po prvi put u Sokolac, zatim Šamac, Brod, Istočni Drvar, Bratunac, a gusti raspored završava u Prijedoru.

U avgustu nas čekaju turniri u Kozarskoj Dubici, Bijeljini, Gradišci, dio lige je i Mrkonjić Grad, te po prvi put igraće se Kup Rpeublike Srpske u Banjaluci, a 11. avgusta je kruna sezone, finalni turnir u Modriči.

Ove sezone, u sklopu Nikšićko pivo 3x3 lige Republike Srpske, igra se Soccer Bet tur, koji će imati direktan prenos na Arena sportu.

Usvojene su i nove propozicije takmičenja i imenovan novi komesar lige, Aleksandar Seferović.

I ove godine 3x3 Republika Srpska aplicirala je za slot, kako bi šampion Srpske zaigrao na nekom od Čelendžera, a više detalja biće poznato u narednim danima.

Liga se i ove godine organizuje u sradanji sa Košarkaškim savezom Republike Srpske, a uz podršku predsjednika Republike Srpske i Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi, dok je Nikšićko pivo generalni pokrovitelj, a prijatelj je i Juventa i SoccerBet.