XS
SM
MD
LG

Subotičani počeli pripreme za novu sezonu

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi počeli su sa pripremama za novu sezonu. Prvotimci su obavili lekarske preglede i nakon prozivke počeli sa prvim treninzima za predstojeću sezonu.  

Svoja ščekivanja izneo je predsednik kluba Nikola Simović - Sezona rezultatski nije bila uspešna, jer nismo uspeli da ispunimo svoj prevashodni cilj i plasiramo se u plej-of, ali sa druge strane možemo biti zadovoljni kako smo igrali od dolaska trenera Miloša Kruščića. Od njegovog dolaska u poslednjih osam utakmica ostvarili smo po četiri pobede i remija. To je ohrabrujuća stvar i potrebno je da taj ritam prenesemo na predstojeće pripreme. Okrećemo se novom izazovima. Dodatno smo se finansijski stabilizovali , ostvarili smo pet izlaznih transfera, oborili klupski rekord prodajom Srđana Hrstića u Švedsku a uspeli smo da prodamo igrače i u MLS, čime smo pomerili neke granice.

Predstoji nova sezona sa starim ambicijama – Cilj je opet isti plasman u plej-of, to je neki minimum, kako zbog tradicije, tako i zbog kvaliteta ekipe. Zaslužujemo da budemo među osam, ali to se mora dokazati na terenu. Idemo korak po korak, da uđemo u plej-of, pa da vidimo šta će se dalje dešavati – istakao je Simović.

Spartak ima veliki broj igrača, do sada su klub napustili Ognjen Mudrinski, Lazar Stajković, Miloš Tošeski, Simo Vrbljanac i golman Filip Manojlović. Svoje viđenje o igračkom kadru izneo je i predsednik Spartaka – Ima dosta interesovanja za naše igrače, biće izlaznih transfera, prošle godine smo imali tri mlada reprezentatitavca. Što se dolazaka tiče, nećemo žuriti, imamo preveliki broj igrača koje smo nagomilali prošle sezone, moguće da će doći igrači na poziciji ili dve koje su hitne, ostale ćemo popunjavati u hodu. Na prozivci su se pojavili igrači koji su bili na pozajmicama i igrači iz omladinske škole.

Fudbaleri Spartaka sezonu na svom stadionu dočekaće sa novom travnatom podlogom – Dobićemo hibridnu travnatu podlogu, radovi počinju uskoro i trebalo bi da budu gotovi do prvog ili drugog kola. Takođe, obezbedili smo dva nova pomoćna terena. Radovi počinju uskoro, radiće se jedan po jedan i trebalo bi da budu gotovi da kraja ove kalendarske godine. Od januara ćemo kad se sve sabere imati odlične uslove, to je veliki korak. Malo smo popravljali i svlačionice i još neke stvari – završio je Simović.

Sportski direktor Spartak Ždrepčeve krvi, Ljubiša Dunđerski zadovoljan je što su se pripremama prvom timu priključila i nekolicina igrača iz omladinskog pogona. – Nekoliko igrača nas je napustilo, par njih se vratilo sa pozajmica. Nismo uspeli da priključimo možda još neke igrače iz juniorskog tima. Nećemo žuriti, imamo kvalitetan sastav, na izlazne transfere reagovaćemo ulaznim – kaže Dunđerski.

Ekipa će prvi deo priprema odraditi u Subotici gde će odigrati i prve dve kontrolne utakmice, 22. juna, prepodne sa Tekstilcem na stadionu Bačke (kombinovani tim) a poslepodne sa ekipom Vojvodine u Novom Sadu. Prvotimci se 24. juna sele na Zlatibor gde će odraditi drugi deo priprema gde je planirano da odigraju niz kvalitetnih kontrolnih utakmica.

  • 26. juna: FK Dečić iz Tuzija, prvak Crne Gore
  • 02. jul: APOEL – šampion Kipra
  • 04. jul: Sloboda iz Užica
  • 06. jul: Arsenal iz Tivta