XS
SM
MD
LG

Tadić sa klupe, Mitar na klupu?

Mogla je i morala Srbija sinoć i bolje i više u okršaju sa Englezima. Onog trenutka kada su počeli da igraju, a to je nažalost bilo tek nakon primljenog gola, bilo je jasno da Srbija ne smije da bude u podređenom položaju u meču sa Engleskom.

Prvih 25 minuta je bilo praktično bačeno. Nije se znalo ko šta i kako igra u Srbiji. Kao da su čekali da prime gol, pa da krenu sa igrom.

Potpuno obezglavljena ekipa, bez sredine terena, dva špica zadužena da trče linijski i zatvaraju Engleze u kreiranju akcije, a igrači iz veznog reda kao da su se krili da uzmu loptu, zagrade je, sačuvaju, pošalju naprijed.

Tužno je bilo to gledati, a Englezi iz jedne prave dubinske lopte su srušili tu taktiku. Jednostavno su to uradili, a onaj napadač Real Madrida to kažnjava. Pokazao je klasu, ali je pokazao i da je vrlo bezobrazan i nekorektan…

Dakle, nakon primljenog gola Srbija je počela da igra. Prvo stidljivo, tokom prvog poluvremena. Imali su tada i onu dobru priliku Mitrovića, a u nastavku je sve to izgledalo mnogo bolje. Izmjene su donijele stabilnost, čvrstinu, a ulazak kapitena Dušana Tadića mnogo je značila.

Nažalost izlazak Aleksandra Mitrovića i ulazak Luke Jovića nije ništa dobrog donio Srbiji. Luka je ipak samo rezerva već godinama u svojim klubovima i budimo realni daleko od Mitra i Vlahovića. Možda on ima kvalitet , ali ga ne pokazuje i ne dokazuje.

Neki Piksijevi potezi pokazali su da ih igrači baš i ne odobravaju i prihvataju.

Vidjelo se i po govoru tijela Aleksandra Mitrovića da nije zadovoljan izlaskom, mada je dljelovao iscrpljeno, a nakon meča i Tadić je rekao da je razočaran odlukom da kreće sa klupe.

Nadam se da ovo neće poremetiti atmosferu u reprezentaciji i da će na Sloveniju krenuti najbolji. A to znači da će Piksi kapitena poslati od prve minute, SMS i Gudelja zamijeniti sa novim igračima u sredini, a Mitrovića i Vlahovića opet gurnuti naprijed.

Poraz sigurno boli, mogao se izbjeći, a o tome treba da brine Piksi. Sinoć je pogriješio, morao je drugačije…

On određuje tim i nosi odgovornost!