XS
SM
MD
LG

Košarkaš velikog srca

Kada Vlaseničane pitate ko im je omiljeni sportista, većina, bez razmišljanja, kaže: Aleksandar Lazić!

Aleksandar Lazić sa Vojinom Đokovićem iz Leposavića

Doskorašnji igrač subotičkog Spartaka i reprezentativac BiH, nije ljubimac vlaseničke publike samo na terenu, nego i van njega. Poznat po tome što svaki boravak u svom gradu provodi na košarkaškom igralištu gdje svoje znanje, ali i opremu koju dobija od klubova za koje igra, nesebično dijeli sa omladinom Vlasenice, da mu nije mrsko da zasuče rukave, ofarba teren i privrne koševe dok se teren sprema za neku utakmicu, da osvojenu nagradu prepusti mladom, srčanom protivniku, popularni Banana je odavno postao miljenik vlaseničke omladine, ali i svojih sugrađana.

Lazić nije propustio priliku da košarkaške tajne podijeli i sa mališanima sa Kosova i Metohije koji ovih dana borave kod svojih vršnjaka u Vlasenici. Uprkos brojnim obavezama, pridružio im se na izletu u Gornjem Zalukoviku, gdje je proveo cijeli dan družeći se sa novostečenim drugarima. Koliko ih je oduševio govori i činjenica da je i jedan mali fudbaler poželio da ima njegov dres. Naravno, Lazić se nije dvoumio ni čas, pa će dvanaestogodišnji Vojin Ðoković u Leposavić ponijeti potpisani dres svog novog idola.

Lazić na druženju sa djecom sa Kosmeta

Ne znamo da li će ga to motivisati da počne trenirati košarku, ali će sigurno u srcu zauvijek sačuvati uspomenu na velikog košarkaša, još većeg srca.

Pripreme za turnir u basketu

Lazić: Koš je privrnut!