XS
SM
MD
LG

KMF Ajaks Nikšić i Nevesinje dohvatili četvrtfinale u Trnovu

KMF Ajaks iz Nikšića i KMF Nevesinje igraće u četvrtfinalu Petrovdanskog turnira u Trnovu, nakon što su uspješno prošli grupu C.

Grupa C je odlučivana u posljednoj utakmici večeri gdje su se sastali KMF Nevesinje i Apoteka Centar zdravlja/Nekretnine Radan. Nevesinjci do tada tri boda, Apoteke Centar zdravlja/ Nekretnine Radan šest, a KMF Ajaks je sa šest bodova već bio siguran na prvom mjestu. Poraz od jednog gola razlike je išao na ruku Apotekama Centar zdravlja/Nekretnine Radan, koje bi u tom slučaju išle dalje sa Nikšićanima, a dva i više razlike vodilo je dalje Nevesinjce sa Nikšićanima. U jednoj odličnoj utakmici u ledenoj trnovskoj noći gdje su samo oni najhrabriji ostali da gledaju utakmicu slavili su Nevesinjci 4:2. Dva gola je dao Mustafić, po jedan Omerović i Romović. Za Apoteku Centar Zdravlja/ Nekretnine Radan pogađali su Šehovac i Forcan. Imali su svoje šanse poraženi i to sjajne, ali nisu uspjeli da savladaju Romovića. U posljednjoj minuti su mogli ovjeriti plasman dalje, Aleksandar Pušara se zagradio na pivotu, primio loptu i iz okreta šutirao, ali je stativa bila saveznik Nevesinjaca, tako da će oni u četvrtfinale.

Večer je počela odličnom pobjedom Apoteka Centar zdravlje/ Nekretnine Radan protiv KMF Ajaks Nikšić 3:2. Oba gola za Nikšićane je dao Ćalasan, za pobjednike Prodan, Forcan i Radan.

Dalibor Pudar je predvodio Nevesinjce do pobjede protiv mlade ekipe Opština Rogatica 4:1. Postigao je sva četiri gola, a jedan za Rogatičane je djelo Tomića.

Do prve pobjede Ajaks je došao pobjedom protiv Nevesinjaca 4:2. Mirković je postigao dva gola, a Ćalasan i Kosović po jedan, dok su za Nevesinjce pogađali Pudar i Mustafić. 

Prolaz dalje Ajaks je ovjerio pobjedom protiv Opštine Rogatica 7:0. Penezić je postigao hettrik, Ćalasan dodao još dva, a po gol su dali Kosović i Đukanović. 

I Apoteke Centar zdravlja/Nekretnine Radan su bili uspješni protiv Rogatičana 5:0. Đorđe Radan je dao dva gola, po jedan Šarenac, Dostanić i Marković.

Na kraju, tri ekipe po šest bodova u grupi, ali zbog lošije gol razlike Apoteka Centar zdravlja/Nekretnine Radan se oprašta od takmičenja, a KMF Ajaks i KMF Nevesinje idu dalje.

Danas je u Trnovu na rasporedu grupa A gdje su ekipe RT, KMF Doboj, Kasindo i Kafe Rebus Pale.