XS
SM
MD
LG

Zaslužuje li i RK Leotar podršku Saveza i Ministarstva

Rukometni Klub Leotar je jedan od najuspješnijih i najorganizovanijih kluba kako u Republici Srpskoj tako i u BiH.

Sve je to zasluga napornog rada kako igrača i stručnog štaba tako i uprave ovog kluba.

Prenosimo vam njihovo saopštenje koje su uputili predsjedniku Rukometnog saveza Republike Srpske:

Poštovani Predsjedniče,

Obraćamo Vam se, prije svega, da Vam se u ime RK „Leotar“ iz Trebinja zahvalimo za veliku podršku koju ste nam dali do sada u ime RSRS, kompanije, Bema“ i Vi lično!

Ono što želimo da Vas obavijestimo, da je naš Klub, u sezoni 22/23 zabilježio najbolji rezultat u skoro 70 godina dugoj istoriji rukometa, u našem gradu, 3. mjesto u premijer ligi BiH, plasman u EHF KUP.

Jako smo ponosni, što smo u sezoni 23/24, kao i proteklih godina, na najbolji način predstavili grad Trebinje i Republiku Srpsku i osvojili 4. mjesto u Premijer ligi BiH i ponovili plasman u EHF KUP. Osvojili smo po prvi put Kup Republike Srpske, na šta smo posebno ponosni.

Pobjedom nad letonskim klubom „Tenah Dobela“, plasirali se u treće kolo EHF Kupa.

Organizovali na najbolji način „Svesrpski rukometni kup“ i plasirali se u finale, u sezoni 2022/23.

Sezona 23/24, ostvarili plasman u finale KUP BiH.

Svugdje gdje smo bili na dostojanstven način promovisali naš grad i Republiku Srpsku, kao pravi ambasadori sporta i grada.

Škola rukometa u ovom trenutku broji oko 100 članova u 4 uzrasne kategorije.

Naši treneri: šef struke Dragiša Koraćević „master coach“, Misita Slaven profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Aleksandar Milojević profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Drapić Nemanja profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Velibor Žarković RINK Z kategorija licenca.

„Leotar 2″ takmiči se u drugoj ligi Republike Srpske. Naši omladinci u svim kategorijama obezbjedili su završnice Omladinske lige RS.

Sve smo to uradili uz veliku podršku gradonačelnika grada Trebinja gospodina Mirka Đurića, kao I Elektroprivrede Republike, Hidroelektrane na Trebišnjici, RSRS i Vas lično, kao i brojnih prijatelja i sponzora Kluba.

Istina je i da smo sa mnogo skromnijim budžetom od ekipa koje su naši konkurenti, uspjeli da ostvarimo ovaj veliki uspjeh. Podigli smo organizaciju Kluba na izuzetno visok nivo, stvorili jak timski duh, živimo kao jedna porodica i to je sigurno bilo od ogromnog značaja za ovaj uspjeh. Želimo da zadržimo Klub u vrhu Premijer lige BiH, da dalje okupljamo veliki broj djece, afirmišemo rukomet, kao i naš grad i Republiku Srpsku zahvalni smo za Vašu dosadašnju podršku, ali podrška će nam trebati i dalje.

Uložili smo mnogo rada, truda, posvećenosti, ljubavi, da bi Klub dostigao ovaj nivo, iskreno se nadamo da će se iznaći sredstva za dalju podršku našem Klubu, jer potpuno smo uvjeren da su to svi članovi Kluba zaslužili, dosadašnjim radom i zalaganjem.

U ovom trenutku, kao i većina klubova, suočavamo se sa finansijskim poteškoćama, posebno kada je u pitanju učešće u EHF kup-u.

Obratili smo se i Predsjedniku Republike Srpske gospodinu Miloradu Dodiku za pomoć, kako bi na najbolji način predstavili Republiku Srpsku i naš grad u evropskim takmičenjima.

Još jednom Vam se zahvaljujemo na svesrdnoj dosadašnjoj podršci i molimo Vas da svojim autoritetom, učinite sve što je u vašoj mogućnosti, da se iznađu rješenja za podršku našem Klubu, kao što ste to i do sada u više navrata radili, da ne bi došli u situaciju neigranja evropskih takmičenja.


Bosna : Leotar
Borac M:TEL : Goražde
Gračanica : Krivaja
Vogošća : Sloga
Maglaj : Izviđač
Višegrad - HED : Sloboda
Čelik Junior : Konjuh
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bosna 0 0 0 0 0
2 Borac M:TEL 0 0 0 0 0
3 Gračanica 0 0 0 0 0
4 Vogošća 0 0 0 0 0
5 Maglaj 0 0 0 0 0
6 Višegrad - HED 0 0 0 0 0
7 Čelik Junior 0 0 0 0 0
8 Konjuh 0 0 0 0 0
9 Sloboda 0 0 0 0 0
10 Izviđač 0 0 0 0 0
11 Sloga 0 0 0 0 0
12 Krivaja 0 0 0 0 0
13 Goražde 0 0 0 0 0
14 Leotar 0 0 0 0 0