XS
SM
MD
LG

Kamp: ''Srbija te zove'' Klinci iz Republike Srpske na kampu

 
Mladi rukometaši i rukometašice Republike Srpske (ukupno 24) rođeni 2009. godine i ove godine biće učesnici kampa „Srbija te zove“ koji se održava u Beogradu od 1. do 11. avgusta tekuće godine u organizaciji sportske asocijacije „Sportstars“. Rukometni savez Republike Srpske sa predsjednikom Marinkom Umičevićem svim klincima je obezbijedio džeparac po 100 maraka, te neophodnu opremu, hranu, sokove i vodu kao i prevoz.
 
- Put Beograda sa ovim talentovanim rukometašima i rukometašicama odlaze i njihovi treneri Nemanja Dmitrović i Salih Pala. Drago nam je što su naši klinci i ove godine učesnici kampa „Srbija te zove“ na kojem učestvuju mladi sportisti iz regiona, dijaspore kao i djeca sa Kosova i Metohije. Pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da nauče srpski jezik, kao i da se upoznaju sa brojnim znamenitostima Beograda kao i sa istorijom srpskog naroda - rekao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske koji je obezbijedio hranu i osvježenje za učesnika kampa iz Košarkaškog saveza Republike Srpske, i to za njih 25 koji putuju u glavni grad Srbije.
 
Za sve učesnike ovog kampa ranije je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao prijem, pa se očekuje da se to desi i ovog puta.