XS
SM
MD
LG

Govedarica pogodio za Slavijin minimalac u generalnoj probi

Fudbaleri Slavije su u generalnoj probi pred novu sezonu savladali Radnik iz Hadžića sa minimalnih 1:0.

Defanzivno je izgledala Slavija jako dobro u ovoj utakmici. Deseta minuta i pogodak Haruna Ploče koji je poništen opravdano zbog ofsajda upozorio je Sokolove da moraju biti kompaktniji u odbrani i takvi i jesu bili. Osim još jedne prilike koja je došla kao posljedica lošeg pasa Gojkovića, te jednog mlakog šuta glavom pravo u dobro postavljenog Sirća od strane Kenana Šarića, malo toga je Radnik ofanzivno napravio u ovom meču.

Prvu šansu za Slaviju imaju Petar Dabić i Miljan Govedarica, kapiten Sokolova pred golom promašuje loptu, ne uspjeva uputiti šut. U posljednjih petnaest minuta Slavija je daleko bolja na terenu i konačno počinje da stvara šanse, a sve je krenulo od penala u 31. minuti. Govedarica je podvalio loptu za Mandića, ovaj se ubacio iza leđe odbrane gostiju, koja ga ruši i to je penal. Lopt uzeo Govedarica i pogodio za 1:0.

Pet minuta kasnije Govedarica odlično šutira nakon pasa Avdalovića, Spahić brani ovaj put. Tri minute kasnije, Petar Dabić u prijemu vara čuvara, namješta se na šut, ali ide lopta preko gola. Minutu kasnije sve je lijepo uradio Stefan Arbinja na lijevoj strani, uputio oštru loptu u sredinu prema Govedarici koji uklizava, ali za malo kasni i lopta odlazi tik pored stative. Bila je to ujedno i posljednja šansa u prvom poluvremenu, pa se otišlo na odmor sa vođstvom Slavije.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Radnik ima veliku šansu za izjednačenje. Opet je prilika došla kao posljedica velike greške Slavijine defanzive, ovaj put golmana Sirće kojem Pločo blokira ispucavanje, lopta dolazi do Šarića koji pokušava da prebaci Sirća, uspjeva, ali prebacuje i nebranjeni gol.

Na sličan način se Sirći revanširao kolega sa druge strane Spahija. Vučinić je poslao dugu loptu prema Arbinji, Spahija je krenuo na nju, ona ga prošla, a Arbinjin šut prema golu zaustavlja Kurevija i spašava svoju ekipu.

Još jedna greška donijela je novu opasnost po gol Slavije. Ovaj put je to bio korner, Vlačo je zapeo u gužvi nije uspio doći do lopte, štoper Sedin Ramić dolazi do lopte i šutira, ali Vasilije Gojković sa gol linije izbacuje loptu u polje.

Pala je Slavija u periodu od 65 do 75 minute, osjetilo se to u igri, Radnik je sve više stiskao, ali uspjeli su u tom periodu da naprave tek jednu šansu pred golom Slavije. Muminović potom mijenja ostatak tima, u igri ostaje samo Govedarica i ponovo je Slavija uspostavila kontrolu utakmice. Timotija i Angulo su iskreirali sebi odličnu šansu, ovaj drugi šutira, Aleta sigurno hvata. Odmah u narednom napadu Džon Angulo je u još jednoj šansi, snažno šutira, lopta ide malo iznad prečke.

Istakao se Vlačo odbranom u 82. minuti na dalekometni pokušaj gostujućih fudbalera. Na drugoj strani Govedarica spaja sa golom Timotiju, ovaj po strani izlazi na gol Radnika, ima da bira dodvanje za Luburu u sredinu ili šut, odlučio se za ovo drugo i lopta ide pored stative. Bila je to i posljednja šansa na utakmici, te ostaje Slavija – Radnik 1:0.

 

SLAVIJA – RADNIK (H) 1:0 (1:0)
SRC „Slavija“
Gledalaca: 100
Sudija: Vesna Miletić (Pale)
Strijelci: 1:0 Govedarica 31p
Žuti kartoni: Arbinja (Slavija), Rizvo (Radnik)
Crveni karton: Dejan Taušan (Slavija) 90

SLAVIJA: Sirćo, Tomić, Gojković, Hodžić, Mandić, Karić, Erić, Avdalović, Dabić, Arbinja, Govedarica Igrali su još: Vučinić, Timotija, Lubura, Angulo, Vlačo, Đerić, Beširević, Maksić, Hadžibegović, Taušan

RADNIK (H):  Spahija, Kovačević, Prcić, Kurevija, Ramić, Hukić, Rizvo, Šarić, Pločo, Šehić, Jašarević   Igrali su još: Aleta, Tolja, Hadžihuseinović, Sabljica, Oputa, Bijelonja, Džino, Džebić, Karačić, Jusupović, Beća


Slavija 2 : 0 Famos
Željezničar 2 : 3 Zvijezda 09
Romanija 0 : 0 Leotar
Sloboda (NG) 2 : 0 Borac
Kozara 1 : 1 Sutjeska
Drina HE : BSK
Laktaši 4 : 0 Drina (Z)
Rudar Prijedor 1 : 0 Velež
Sloboda (MG) 2 : 1 Ljubić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 5 4 0 1 12
2 Rudar Prijedor 5 3 1 1 10
3 Sloboda (NG) 5 3 1 1 10
4 Laktaši 5 3 0 2 9
5 Kozara 5 2 3 0 9
6 Borac 5 3 0 2 9
7 Romanija 5 2 2 1 8
8 Slavija 5 2 1 2 7
9 Željezničar 5 2 1 2 7
10 Sutjeska 5 2 1 2 7
11 Famos 5 2 0 3 6
12 Sloboda (MG) 5 2 0 3 6
13 Leotar 5 1 2 2 5
14 Drina (Z) 5 1 2 2 5
15 Velež 5 1 1 3 4
16 Ljubić 5 1 1 3 4
17 Drina HE 4 1 0 3 3
18 BSK 4 0 2 2 2