XS
SM
MD
LG

Novakov podvig za istoriju!

Novak Đoković FOTO: szurnal

Dovoljno je reći Novak Đoković!

Da li je neko sumnjao?

Bilo je skeptika, pogotovo poslije povrede na „Rolan Garosu“, ali se optimizam vratio na „Vimbldonu“ na kojem je najveći sportista svih vremena neustrašivo zaigrao uprkos operaciji koljena i povredi koja je prijetila da mu oduzme dječački san – spriječi ga da osvoji zlatnu olimpijsku medalju...

Novak se molio i vjerovao, na grudima grlio spasenje u simbolu krsta i dosanjao san. Na istom onom šljakastom terenu – „Filip Šatrije“ na kojem se povrijedio!

Vratio se trijumfalno, kao najstariji teniski pobjednik Olimpijskih igara svih vremena!

Još jedan rekord neprikosnovenosti i nedostižnosti.

Nakon trijumfa protiv neugodnog mlađanog Španca Karlosa Alkazara pogledao je ka nebu, digao ruke, prekrstio se i uzviknuo tri puta – BOG JE VELIKI!

Zaista je tako, Novak je uz pomoć Svevišnjeg – koji je jedini znao kako će sve da bude – stigao do podviga i jedinog trofeja koji mu je nedostajao u prebogatoj karijeri. "Zlatni slem" (četiri trofeja Gren slem turnira: Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US open, završni Masters turnir, zlato u Dejvis kupu i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama) prije Novaka Đokovića uspio je da ostvari samo još jedan teniser na svijetu - Andre Agasi. Međutim, Amerikanac ni približno blizu nije Srbinu po broju osvojenih trofeja i gren slemova, kao ni sedmica provedenih na čelnoj poziciji ATP liste!!!

Novak Đoković FOTO: szurnal

Svu mržnju pobijedio je reketom, rezultatima i smirenjem. Mirnoćom je uzvratio najžešće! Kao što reče: „ovo je željelo moje srce, moja duša, moje tijelo... kad nešto želite, ako ste uporni, i dođete do toga!“

Novak je zaista veliki.

Pardon, najveći u sportu...

Novak Đoković FOTO: szurnal

Poslije strijelaca Zorane Arunović i Damira Mikeca donio je drugo zlato odličje za Srbiju u Parizu, na 33. Igrama pet krugova.

A onda je šokirao sve u glavnom gradu Francuske kada je smjelo izjavio: „vidimo se za četiri godine u Los Anđelesu!“

Čestitke Nole od srca!

P. S. Srpski narod zaista ima privilegiju od Tvorca - pripada mu najveći sportista svih vremena!!!