XS
SM
MD
LG

Aleksandrovac pobjednik prvog 3x3 Kupa Srpske

Aleksandrovac Zrnić pobjednik je prvog 3x3 Kupa Republike Srpske odigranog u Banjaluci i osvajač slota za Quest Podgorica koji ima status Čelendžera, a čiji pobjednik putuje na Masters u Amsterdam. 

Ekipa u sastavu Nikša Milunović, Stefan Milošević, Nemanja Okiljević i Nikola Pilindavić u finalu je sa 21:12 pobijedila Prijedor, koji je priredio iznenađenje svojim dolaskom do finala.

Za Prijedorčane su igrali Stefan Radinović, Grigorije Marin, Viktor Mirković i Boris Milić.

Nagradu za najboljeg igrača MVP ponio je Stefan Milošević, koji je izrazio je zadovoljstvo što su osvajači prvog Kupa.

"Prije svega čestitam ekipi Prijedora, koja je napravila odličan rezultat i napravila iznenađenje. Ipak, u finalu smo se mi pitali. Idemo dalje, slijedi nam finalni turnir lige, gdje igramo u nešto drugačijem sastavu i idemo na prvo mjesto", rekao je Milošević.

Pored slota za Quest u Podgorici, šampionu je pripala novčana nagradu od 2000,00 KM, drugoplasiranom tim 1000,00KM, dok je trećeplasirani tim Istočni Drvar Jami osvojio nagradu od 500,00 KM.

Na Kupu Srpske pravo nastupa su imali samo igrači iz Republike Srpske, a učestvovaolo je 12 najboljih ekipa

Kup Srpske je dio SoccerBet tura i imao je direktan prenos na Arena sport TV.

Nikšićko pivo 3×3 liga Republike Srpske stigla je do same završnice, a u nedjelju u Modriči igra se Finalni turnir najboljih u Srpskoj uz direktan prenos na Arena sport TV.

Ovogodišnji šampion Srpske putuje na Quest Bratislavu u Slovačkoj, koji ima status Čelendžera, a čiji pobjednik putuje na Masters u Amsterdam.

Pored slota za Quest šampion osvaja novčanu nagradu od 3000,00 KM, drugoplasirani tim 1500,00 KM, timu koji osvoji treće mjesto pripada nagrada od 700,00 KM, a čevrtoplasiranoj ekipi 300,00 KM.