XS
SM
MD
LG

Na Jahorini danas započeti radovi na novom ski liftu „Trnovo“

Dejan Ljevnaić i Damjan Škipina

Jahorina, 13. avgust 2024. –Na Jahorini je danas održana pres-konferencija povodom početka radova na izgradnji novog ski lifta „Trnovo“. Ovaj lift renomiranog svjetskog proizvođača Doppelmayer predstavlja značajnu investiciju u unapređenje skijališta.

Dužina ski lifta biće 600 m, sa razlikom u nadmorskoj visini između polazne i izlazne stanice od 133 m. Ukupan kapacitet lifta će biti 1200 skijaša na sat, a vrijeme putovanja biće 3 minuta. Izgradnjom ski lifta „Trnovo“ poboljšaće se povezanost između ski staze Trnovo i Poljice, kao i indirektno sa stazama „Novak Đoković“, „Ogorjelica“, „Skočine“ i „Rajska dolina“. Novi lift će omogućiti skijašima da koriste veći broj staza čak i u nepovoljnim vremenskim uslovima, kada gondola i šestosjed nisu u funkciji. Pored izgradnje lifta, planirana je i izgradnju dvije nove staze, što će povećati broj staza i smanjiti gužvu na postojećim.

Direktor Olimpijskog Centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić, istakao je:

„Naša strategija je da sa investicijama u infrastrukturu uvek idemo ispred izgradnje smeštajnih kapaciteta kako bismo izbegli stvaranje gužvi. Rok za izgradnju novog ski lifta je do 31. decembra 2024. godine, što znači da će lift biti spreman za ovu zimsku sezonu. Uz dodatne dve nove staze, Jahorina će imati ukupno 54 km skijaških staza. Ovaj ski lift je najmoderniji model proizvođača Doppelmayer i predstavlja značajan korak u unapređenju našeg skijališta. Izuzetno smo zahvalni opštini Pale, predsedniku Nadzornog odbora, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Vladi i Ministarstvu trgovine i turizma na podršci ovoj investiciji. Investicija u vrednosti od 2 miliona evra doprinosi razvoju skijališta i regiona.“

Damjan Škipina, poslanik u Narodnoj skupštini RS, prisustvovao je konferenciji i izjavio:

„Ova investicija doprinosi ne samo razvoju skijališta, već i opštini Pale. Drago mi je što sam prisutan na početku radova i nadam se da ćemo uskoro biti okupljeni i na početku radova gondole Pale - Jahorina. Takođe, zahvaljujem Vladi i predsjedniku Republike Srpske na podršci.“

Na Jahorini je trenutno u toku najuspješnija ljetnja sezona do sada, sa 53 radna dana i preko 70.000 posjeta. OC „Jahorina“ u zimsku sezonu ulazi spreman za nove izazove sa značajnim investicijama i ulaganjima.

Dejan Ljevnaić i Damjan Škipina