XS
SM
MD
LG

TSC dočekuje ekipu Mladosti iz Lučana

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u nedelju 01.09. od 19h na TSC areni dočekuju ekipu Mladosti iz Lučana u 7. kolu Superlige, u uverenju da će to biti zanimljiv i težak meč u kome će, uz podršku svojih navijača, dati sve da upišu pobedu. 

Pomoćni trener Goran Žmukić je pred meč sa ekipom Mladosti naglasio da ekipa TSC-a imala izuzetno tešku utakmicu pre dva dana protiv Makabija u kojoj je doživela poraz, ali je izrazio i uverenje da to neće posebno omesti ekipu.

"Mislim da taj poraz neće mnogo uticati na prvenstvenu utakmicu pred nama. Igrači su se fizički osvežili, dobro se osećaju i spremni su da i samima sebi i stručnom štabu pokažu da se igra kakva je bila protiv Makabija neće ponoviti i da ćemo prepreku pred nama uspešno savladati", rekao je Žmukić.

Vezni igrač Mihajlo Banjac se složio da je iza TSC-a naporna utakmica i težak poraz u evropskom takmičenju i naglasio: “Imamo sreću što nas, klub, uprava i stručni štab podržavaju i brzo su nas motivisali za sledeći duel. Verujem da smo spremni i da ćemo to pokazati i na terenu. Mladost ima iskusnu ekipu, doveli su novog trenera, u dobrom su naletu i u ovom trenutku je to jedan od težih mečeva za nas. Naravno mi moramo i samima sebi i publici da prikažemo one dobre igre i partije i da se vratimo na pravi put i na vrh tabele gde treba ,i zaslužujemo, da budemo“.

Žmukić se osvrnuo na činjenicu da Mladost nije dobro počela prvenstvo, ali da po dolasku novog trenera ima dve vezane pobede.

"To je preiskusna ekipa sa mnogo kvalitetnih individualaca. Novi trener im je dobar i ume da motiviše i sa njim su se očito dobro namestili. Svesni smo da nas očekuje izuzetno teška utakmica u kojoj ćemo dati sve od sebe da pobedimo i popravimo utisak posle dvomeča sa Makabijem. Dužni smo, kao stručni štab i ekipa,  da se pokažemo u najboljem svetlu publici koja stoji uz nas i svima koji nas podržavaju".

Na pitanje  da li je posle utakmice sa Makabijem bilo lako oporaviti igrače Žmukić je konstatovao: “Ekipa se fizički već stabilizovala, imamo iskustvo iz prošle sezone kada smo u nizu igrali po dve utakmice nedeljno. Sveži su i odmorni, ali naravno da ih je psihički uzdrmao poraz, sam početak i to kako se meč odvijao, ali to je ostalo iza nas i idemo dalje“.

Utakmica TSC - Mladost  igra se u nedelju 01.09. od 19h na TSC areni u Bačkoj Topoli. FK TSC je posle pet odigranih kola 10. na tabeli sa 7 osvojenih bodova, dok je Mladosti posle 6 odigranih kola 3. na tabeli sa 10 bodova. Prenos je obezbeđen na kanalu Arena sport 2.

U žrebu za Ligu konferencije predstavnik Srbije TSC će igrati 3. oktobra u Kazahstanu protiv Astane, 24. oktobra će ugostiti poljsku Legiju a 7. novembra švajcarski Lugano, 28. novembra gostuje u švajcarskoj Senkt Galenu a 12. decembra Gentu u Belgiji, a 19. decembra dočekuje jermenski klub Noa.