XS
SM
MD
LG
02.09.2024 369portal.rs

Uklonjena bh zastava sa Jahorine

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek poručio je da se na Jahorini neće vijoriti nijedna zastava, osim zastave Republike Srpske.

Na pitanje da prokomentariše to što su pripadnici Gorske službe spasavanja iz Sarajeva nezakonito postavili zastavu BiH na Košuti, jednom od vrhova Jahorine, Elek je rekao za Srnu da je to provokacija i da je zastava odmah jutros uklonjena, a slučaj je prijavljen policiji.

“Oni su zastavu postavili juče. Došli su sa kvadovima na Jahorinu, a jedan od njih je nosio ratnu zastavu. Kasnije je utvrđeno da je riječ o pripadniku federalnog MUP-a, koji je uhapšen u Krupcu”- istakao je Elek.

Policiji u Istočnoj Ilidži prijavljeno je da se u naselju Krupac kreće lice koje upravlja četverotočkašom na kojem je vidno istaknuta ratna zastava takozvane Armije BiH.

“Vozaču četverotočkaša iz Sarajeva čiji su inicijali J.E. uručen prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz člana sedam Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, a zastava oduzeta”- saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.