XS
SM
MD
LG
03.09.2024 Zoran Kalinac/ RTVGradiška

Jedinstvo se mora sačuvati

Fudbalski klub “Jedinstvo” u 2024. godini proživljava najteže dane u istoriji, a vrijedni mještani Žeravice na sve načine pokušavaju da klub održe funkcionalnim.

Poslije odluke kluba da se ne takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske – Zapad, te saopštenja Fudbalskog saveza Republike Srpske u kojem je “Jedinstvo” izbrisano iz takmičenja, mnogobrojni mještani Žeravice su se aktivirali i uz radne akcije i treninge nadaju se da će dugogodišnji drugoligaš novi početak imati sredinom septembra u Gradskoj ligi Gradiška.

“Nismo dopustili da se klub ugasi. Skupili smo 30 domaćih igrača i za nas je ovo više od fudbala. Mi smo tim i na terenu i van njega, zajedno igramo, održavamo teren, prikupljamo sredstva i sve ostalo”, rekao je jedan od mještana Luka Vanovac.

Vanovac je istakao da je većina igrača u Žeravici napravila prve fudbalske korake, te da se uz zdravu atmosferu planiraju takmičiti i družiti još mnogo godina.

Konačnu odluku o statusu FK “Jedinstvo” donijeće Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Klub iz Žeravice osnovan je 1962. godine, a u poslijeratnoj istoriji dva puta je bio šampion Druge lige Republike Srpske.