XS
SM
MD
LG

FS Republike Srpske se oprostio od Bore Đorđevića

Borisav Bora Đorđević FOTO: fejsbuk

Fudbalski savez Republike Srpske oprostio se od legendarnog muzičara Bore Đorđevića koji je jutros preminuo u Sloveniji u 72. godini. U telegramu FSRS Piše:

„Tužna vijest iz Ljubljane, koja nas je zatekla ovog jutra, govori da nas je napustio istinski rodoljub i patriota Bora Đorđević, frontmen grupe 'Riblja Čorba', čije pjesme će ostati vječno među nama kao podsjetnik da smo ga imali za savremenika.

Otišao je još jedan iz plejade velikana iz našeg naroda na neko bolje mjesto, tamo gdje svjetlost vječno sja, koji je neizmjerno volio život, fudbal, Republiku Srpsku, svoj Čačak i Srbiju.

Zauvijek nas je napustio Anđeo čije stihove mnogi pamtimo i pjevamo, koji je majstorski sastavljao rime, bio poseban u svemu i svačemu, prkoseći jačemu. Njegova umjetnička ostvarenja slušali smo na mnogim fudbalskim stadionima na kojima se horski pjevalo i slavilo.

Bora Đorđević će ostati upamćen kao svijetli lik ne samo u regionu, već u svim svjetskim eknciklopedijama i almanasima rok muzike.
Pamtićemo ga po dobroti, ali i oštrom peru i riječima, po pravdi i istini je pisao, pjevao, recitovao... 

Anđele naš Boro, zbogom i neka ti je vječna slava. Ostaješ zauvijek u našim srcima i dušama.

Fudbalski savez Republike Srpske porodici Đorđević izražava iskreno saučešće i saosjeća kolektivnu tugu koja je 4. septembra zahvatila ove naše prostore.
Amin!“

Borisav Bora Đorđević je rođen u Čačku 1. novembra 1952. godine.