XS
SM
MD
LG

Muminović i Vojvodić složni: Odavno nije bila bolja utakmica, zaslužena pobjeda Slavije

Foto/ Vasilije Marković

Slavija je u 5. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske na svom stadionu savladala Famosa 2:0. Po viđenom, potpuno zasluženo, a u tome su složni i treneri obje ekipe, Milan Muminović i Darko Vojvodić.

Bila je ovo jedna odlična utakmica, naročito u prvih 45 minuta, koje je po svemu bila iznad onoga na što smo navikli u Prvoj ligi Republike Srpske. Na tribinama oko 1000 gledalaca, što je također daleko iznad standarda Prve lige, a u sve se uklopio i sudija Stefan Maletić iz Bijeljine, koji je jako dobro sudio, na čemu mu je čestitao i trener Darko Vojvodić. 

- Čestitam Slaviji na zasluženoj pobjedi, bez ijedne mrlje, potpuno zasluženo. Za dobru utakmicu treba dvoje. Moram pogledati utakmicu, pa onda tačno reći šta se desilo.  Imali smo svoje prilike, nismo iskoristili, Slavija je svoje iskoristila. Mislim da je publika ovdje u Istočnom Sarajevu konačno mogla da vidi jednu dobru utakmicu. Odlučile su nijanse. Čestitam Slaviji na zasluženoj pobjedi i sudijama na suđenju, rekao je Darko Vojvodić nakon utakmice.

Utakmica je prošla u jednoj lijepoj atmosferi i sve je bilo u granicama sportskog.

- Mi smo međusobno prijatelji i nema razloga da bude bilo šta. Naravno, rivali smo na terenu i na terenu tih 90 minuta je sve dozvoljeno. Onog momenta kada sudija odsvira kraj opet smo prijatelji. Ovo su sve super momci, kao i moji. Ovaj put je pobijedio fudbal i drago mi je da se fudbal vraća na ove prostore.

Govorio je Vojvodić i o dosadašnjem dijelu sezone.

- Mi imamo neki naš plan, a to je da držimo domaći teren, a u gostima šta uradimo. Ovo je bila jedna od gostujućih utakmica, gdje nismo puno ni očekivali. Ja sam rekao i prije utakmice da bih bio zadovoljan i bodom, svoje šanse nismo iskoristili, Slavija jeste i pobijedila je.

Foto/ Vasilije Marković

Trener Slavije Milan Muminović je zadovoljan zbog pobjede protiv Famosa, druge na domaćem terenu ove sezone u tri utakmice.

- Odavno nije bila ljepša utakmica i bolja. Znali smo da bi mogla biti tvrda utakmica. Podjednako je bilo do gola i onda majstorija Arbinje. Kada smo dali gol, malo smo se opustili, prepustili inicijativu Famosu, čekali šansu iz kontri i polukontri, što je rezultovalo drugim golom. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Kasnije smo imali još neke šanse kada je Famos krenuo na sve ili ništa, nismo realizovali. Čestitam momcima na pobjedi, a Famosu na fer i korektnoj utakmici, rekao je Muminović.

Oduševio je Miljan Govedarica pogotkom za 2:0, ali ne zanemaruje Muminović ni gol Arbinje.

- Vidi, majstorija je i Arbinje, majstorija je i Govedarice prošlu utakmicu ovdje protiv Leotara. Mi znamo da su to vrhunski igrači, majstori jednog poteza. Fudbal se igra i živi zbog takvih poteza. Sada smo imali sreću da vidimo takve dvije majstorije i čestitam i njima dvojici.

Smatra Muminović da je možda mogla Slavija imati i koji bod više na kontu.

- Očekivao sam dva ili tri boda više, sigurno. Nismo baš zadovoljni, ali ovo je možda put da se krene ka gore. Jedna ovakva utkamica nam je trebala i nadam se da će krenuti sada bolje.


Željezničar : Famos
Romanija : Slavija
Sloboda (NG) : Zvijezda 09
Kozara : Leotar
Drina HE : Borac
Laktaši : Sutjeska
Rudar Prijedor : BSK
Sloboda (MG) : Drina (Z)
Ljubić : Velež
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 6 4 0 2 12
2 Kozara 6 3 3 0 12
3 Zvijezda 09 6 4 0 2 12
4 Rudar Prijedor 6 3 2 1 11
5 Romanija 6 3 2 1 11
6 Sloboda (NG) 6 3 1 2 10
7 Famos 6 3 0 3 9
8 Borac 6 3 0 3 9
9 Slavija 6 2 2 2 8
10 Leotar 6 2 2 2 8
11 Željezničar 6 2 2 2 8
12 Sutjeska 6 2 1 3 7
13 Sloboda (MG) 6 2 1 3 7
14 Drina HE 5 2 0 3 6
15 Drina (Z) 6 1 3 2 6
16 Velež 6 1 2 3 5
17 Ljubić 6 1 1 4 4
18 BSK 5 0 2 3 2