XS
SM
MD
LG

Bliži se start nove futsal sezone u Republici Srpskoj, tri nova kluba ulaze u takmičenje

Preliminarni sastanak u Fudbalskom savezu Republike Srpske oko početka futsal takmičenja održan je jučer u Banjaluci, te su načelno dogovorene neke stvari, ali zvanična potvrda će doći u narednim sedmicama kada budu održani i zvanični sastanci kompletnog sastava komiteta za futsal i Fudbalskog saveza Republike Srpske, odnono klubova koji učestvuju.

Kako nam je rečeno, 21. oktobra bi trebalo da krene Prva liga Republike Srpske u futsalu, te Druge lige u kojima je veći broj klubova, dok će one lige krenuti u prvom vikendu novembra.  Tokom jeseni biće odigrane i dvije runde Kupa Republike Srpske, odnosno pretkolo i prvo kolo. 

Planirana je i U18 liga koja bi trebala krenuti krajem decembra. Ove godine godište će biti pomjereno na godinu mlađe iz razloga što u slučaju U19 lige, oni igrači koji sa 19 godina nastupe i osvoje ligu Republike Srpske nemaju pravo nastupa u Premijer ligi BiH naredne sezone.

Prijavljena su tri nova kluba za takmičenje, KMF Metohija Gacko, KMF Modriča i KMF Novi Grad, dok će tačan izgled liga, kao i propozicije biti poznate do žrijebanja.

Ono što je odluka Saveza je da zbog većeg broja propuštenih utakmica prošle sezone ove godine kazne za neodigravanje utakmica budu rigorozne.