XS
SM
MD
LG

EKSKLUZIVNO: Otkrivamo zbog čega je FK Sloboda Novi Grad disciplinski prijavljena

Sloboda, Novi Grad

Vladan Simeunović, predsjednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Republike Srpske podnio je disciplinsku prijavu protiv Fudbalskog kluba Sloboda Novi Grad poslije meča protiv dubičkog Borca zbog propusta i loše organizacije utakmice, a po izvještaju delegata Bojana Topića iz Banjaluke.

Činovnik FSRS je u dopunskom izvještaju poslije utakmice u rubrici „Organizacija bezbjednosti“ napisao: „Ne zadovoljava“, a u „Komentaru organizacije bezbjednosti“ je napisao sljedeće:

„Propusti u organizaciji bezbjednosti ogledaju se u tome što su redari dozvoljavali da predsjednik kluba domaćina Mladen Bosančić može sa tribina da ulazi u tunel za izlazak igrača, odakle je u dva navrata i to u 42. i 64. minuti upućivao psovke sudijama utakmice. Delegat je upozorio službenog predstavnika kluba domaćina Nikolu Beretu, a i neposredno dva redara koja su se nalazila u tunelu da ne dozvoljavaju nikome da ulazi sa tribina, pa i predsjedniku kluba, jer je on u ulozi navijača, a ne službenog lica na utakmici. Međutim u navedenim minutama je isti ulazio kroz kapiju u tunel i iz neposredne blizine redara vrijeđao sudije utakmice. U 42. minuti je navedeno lice sišlo u tunel galameći i psujući više puta sudijama utakmice majku, nezadovoljan činjenicom da nije sviran ofsajd položaj igraču gostiju, pri tom je između ostalog govorio ‘ofsajd je bio pička vam materina bezobrazna’. Na njegovo prisustvo reagovali su 4. sudija i delegat, koji su prišali istom i insistirali da napusti tunel, prestane sa takvim ponašanjem, kad je i redarima skrenuta pažnja da se to ne smije događati. u 64. minuti, takođe nezadovoljan odlukama sudije utakmice isto lice je na identičan način postupilo, u više navrata uporno vrijeđajući sudije utakmice, između ostalog govoreći: ‘p.... vam materina da vam p.... materina’, ‘jebacu vam ja mater’, ‘vidjećete vi’ i sl. 4. sudija i delegat su postupili na identičan način kao i prilikom prve reakcije. Redari su takođe skidali markere sa sebe i držali pored sebe, na šta su takođe upozoravani neposredno od delegata i putem službenog predstavnika kluba.

Predsjednik kluba domaćina je i nakon završetka utakmice došao u službene prostorije namijenjene za delegata, interesujući se šta je delegate po izjavi 4. sudije evidentirao u zapisnik, pri tom konstantno izražavajući nezadovoljstvo na ponašanje službenih lica, pri tom konstantno pričajući sa delegatom povišenim tonom (galameći), negodujući i na ponašanje delegata prigovarajući da isti nema šta da obilazi prostorije na stadionu, jer je stadion dobio dozvolu za učestvovanje na takmičenju, da ga delegat mora gledati u oči kad priča sa njim, da ne može da ga gleda ‘sa visine’, da su službena lica došla da se ‘izdrkavaju’ i sl. Delegat je istom saopštio da je delegat radio ono što ulazi o redovan posao delegata, te da prestane da galami, jer za to nema razloga i da njegovo ponašanje nije primjereno, te da delegat mora da sačini zapisnik sa utakmice, nakon čega je isti napustio sl. prostorije”.

U rubric “Komentar – dodatne informacije” delegate Bojan Topić je napisao:

“Po izjavi sl. predstavnika domaćina, od strane kluba domaćina organizovano je uzimanje izjava od strane šefova stručnih štabova klubova u ‘mix zoni’ ispred banera m:tel-a.

Prijava od strane sudijskog tima, prije svega 4. sudije utakmice se odnosi na dešavanja, koja su opisana u organizaciji bezbjednosti.”

Četvrti arbitar je, inače, bio Nemanja Šestić iz Banjaluke, glavni abitar njegov sugrađanin Mario Jelić, a pomoćnici Branimir Đermanović (Čelinac) i Milan Dujaković (Banjaluka).


Željezničar : Famos
Romanija : Slavija
Sloboda (NG) : Zvijezda 09
Kozara : Leotar
Drina HE : Borac
Laktaši : Sutjeska
Rudar Prijedor : BSK
Sloboda (MG) : Drina (Z)
Ljubić : Velež
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 6 4 0 2 12
2 Kozara 6 3 3 0 12
3 Zvijezda 09 6 4 0 2 12
4 Rudar Prijedor 6 3 2 1 11
5 Romanija 6 3 2 1 11
6 Sloboda (NG) 6 3 1 2 10
7 Famos 6 3 0 3 9
8 Borac 6 3 0 3 9
9 Slavija 6 2 2 2 8
10 Leotar 6 2 2 2 8
11 Željezničar 6 2 2 2 8
12 Sutjeska 6 2 1 3 7
13 Sloboda (MG) 6 2 1 3 7
14 Drina HE 5 2 0 3 6
15 Drina (Z) 6 1 3 2 6
16 Velež 6 1 2 3 5
17 Ljubić 6 1 1 4 4
18 BSK 5 0 2 3 2