XS
SM
MD
LG

Čupo stvara nove šampione

Treninzi se obavljaju na atletskoj stazi u Istočnom Novom Sarajevu

Atletski klub "Istočno Sarajevo" dobio je osvježenje u stručnom kadru u radu sa djecom. Trener mladih atletičara iz Istočnog Sarajeva postao je višestruki prval Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Balkana, Nenad Čupo Tošović. Čovjek koji je u prvoj dekadi ovog vijeka dominirao srednjim i dugim prugrama odlučio je da se posveti trenerskom poslu, te će u budućnosti raditi sa mladim atletičarima u Istočnom Sarajevu.

- Trenersku licencu već odavno posjedujem, ali zbog svojih poslovnih obaveza nisam ranije ulazio u trenerski posao. U prethodnom periodu sam razmišljao o povratku, ali nekako mi je prva ideja bila da otvorim školu sporta. Kasnije sam razgovarao sa predsjednikom atletskog kluba Igorom Đokanovićem, kojem tada nije bio potreban trener u klubu, međutim kada se otvorilo to mjesto on me pozvao i lako smo se dogovorili. Želja mi je da radim sa mladima, da svoje atletsko znanje i višegodišnje iskustvo sa trka širom svijeta prenesem na mlade. Krenućemo od najmlađih, a istovremeno mogu nam se priključiti i oni stariji, pa ćemo da radimo, kaže nam Nenad Tošović - Čupo. 

Već u vikendu pred nama Tošović će najmlađe povesti na takmičenje u Bijeljini, a kako kaže želja mu je prije svega da dječaci i djevojčice osjete draž odlaska na samo takmičenje.  U Atletski klub "Istočno Sarajevo" možete se upisati svakodnevno, a sve potrebne informacije možete dobiti na broj telefona  065/626-692, gdje od samog trenera zainteresovani mogu dobiti sve potrebne informacije.

Treninzi se obavljaju na atletskoj stazi Sportsko-rekreativnog centra "Čiča", a sa lošim vremenom, padavinama i hladnoćama, treninzi će se preseliti u dvoranu Osnovne škole "Petar Petrović - Njegoš".

Nenad Tošović - Čupo je šest godina bio prvak Bosne i Hercegovine i Republike Srpske na 1500m, 3000m, 5000m, bio je prvak Srbije u krosu, šest godina osvajač "Kros Politike" i šest godina osvajač najveće atletske manifestacije u Evropi "Kros RTS".  Okitio se titulom prvaka Balkana na 1500m na prvenstvu u Grčkoj, na EYOF u Parizu 2003. godine je postavio državni rekord, a iste godine je nastupio na Svjetskom prvenstvu za seniore u kanadskom Šerbruku.