XS
SM
MD
LG

Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak

Foto/Aleksandar Antonić

Romanija je pobjedom protiv Zvijezde 09 nastavila sa odličnom formom na početku sezone. Sa 11 osvojenih bodova iz šest mečeva Paljani su u samom vrhu tabele.

Velika pobjeda u Ugljeviku dala je dodatnu dozu samopouzdanja Paljanima, a kapiten Aleksandar Kosorić ističe da ovakve pobjede znače puno više od tri osvojena boda.

- Iskreno, velika pobjeda. Pred utakmicu sam saigračima rekao da igramo utakmicu gdje smo realno prežaljeni, niko od nas nije očekivao da možemo nešto napraviti i da samo treba da igramo. Pokazali smo da imamo određeni kvalitet i da možemo da se nosimo sa svima. Ne mogu reći da smo bili baš bolji rival u ovom meču, ali možda jesmo taman za taj jedan gol razlike, kaže nam kapiten Paljana, pa dodaje:

- Ovakve pobjede su najbitnije zbog atmosfere, jer atmosfera i svlačionica nose sa sobom sve ostalo. Ovakve pobjede pojedinim igračima vraćaju samopouzdanje. Svaki igrač koji je ovdje ima potrebni kvailitet, samo je neophodno da se shvati da može. 

Ističe Kosorić da je očekivao dobar start Romanije, ali sa pobjedama kući, ne sa ovim gostujućim trijumfima protiv BSK i Romanije.

- Kada smo pravili ekipu, završavali pripreme i počinjali sa prvenstvom, a znajući kakav tim imamo, očekivao sam ovakav početak negdje. Možda ne ovakve gostujuće pobjede, već smo u računici planirali domaće pobjede. Ne treba ipak da se žalimo što je ovako, treba samo da nastavimo.

Ova srijeda donosi novi duel protiv kluba gdje je napravio prve seniorske korake, Slavije, i još jednog trenera sa kojim je kao igrač dijelo svlačionicu, Milana Muminovića.

- Dobro se poznajemo, i mi njih i oni nas. Slavije je predvođena mojim bivšim saigračem koji je ambiciozasn i talentovan trener i koji će u budućnosti, siguran sam, biti sve bolji. Dobro mu je krenula karijera. Tu je Govedarica, ozbiljna igrač sa ozbiljnim renomeom, ali i ne samo on. Na još nekoliko igrača treba obratiti pažnju. Po meni možda i derbi kola, a sigurno da je komšijski derbi i to nosi posebnu draž, a ja se nadam da će se u njemu imati šta vidjeti, pa neka na terenu pobijedi bolji. 

Romaniji i dalje cilj ostaje opstanak u prvoligaškom društvu, a Kosorić priznaje da je ipak lakše igrati u gostima, gdje nema imperativa.

- Iskreno, svi bismo bili zadovoljni da zadržimo ovakvu formu i ovakav ritam do kraja. Teško je pobjeđivati kod kuće, nekako se svi mučimo kod kuć, ne samo mi. U gostima je lakše igrati jer ideš bez ikakvog imperativa rezultata, rasterećen, i možeš pokazati svoj najbolji fudbal. Svaki bod je dragocjen ove sezone kada ispada veliki broj ekipa, a ja nemam dilemu da će Romanija na kraju i završiti u sigurnoj zoni.

Utakmica Romanija - Slavija igra se od 16 sati na stadionu "Vlajko Petrović".


Famos : Velež
Drina (Z) : Ljubić
BSK : Sloboda (MG)
Sutjeska : Rudar Prijedor
Borac : Laktaši
Leotar : Drina HE
Zvijezda 09 : Kozara
Slavija : Sloboda (NG)
Željezničar : Romanija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 7 5 0 2 15
2 Zvijezda 09 7 5 0 2 15
3 Rudar Prijedor 7 4 2 1 14
4 Romanija 7 4 2 1 14
5 Kozara 7 3 4 0 13
6 Željezničar 7 3 2 2 11
7 Sloboda (NG) 7 3 1 3 10
8 Sloboda (MG) 7 3 1 3 10
9 Famos 7 3 0 4 9
10 Leotar 7 2 3 2 9
11 Drina HE 6 3 0 3 9
12 Borac 7 3 0 4 9
13 Slavija 7 2 2 3 8
14 Sutjeska 7 2 1 4 7
15 Ljubić 7 2 1 4 7
16 Drina (Z) 7 1 3 3 6
17 Velež 7 1 2 4 5
18 BSK 6 0 2 4 2