XS
SM
MD
LG

Mladost zaštitni znak Mladosti

ŽFK Mladost iz Glamočana FOTO: ŽFK Mladost

Najmlađi Ženski fudbalski klub u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, Mladost iz Glamočana, započeo je premijernu seniorsku sezonu u Prvoj ligi srpskog entiteta na uspešan način.
Tim iz Glamočana je odmah na startu pokazao da je dorastao izazovu i da je budućnost ženskog fudbala u Republici Srpskoj. Klub koji čine devojčice ponikle u Akademiji ženskog fudbala Mladost-Proleter u svojoj prvoj seniorskoj utakmici savladao je ekipu ŽFK Lokomotiva iz Brčkog rezultatom 7:0. 
Da simbolike zaista ima, govori činjenica da za ekipu FK Mladost zaista i nastupa mladost, obzirom da je devet igračica iz startne postave iz selekcije 2009/10, a prvi strelac lige je upravo članica Mladosti, 14-godišnja Anđela Slijepčević koja je postigla četiri pogotka na pomenutoj utkamici. 
Ono što je posebno zanimljivo u vezi sa ovim klubom jeste činjenica da treniraju odvojeno u dve sredine, Laktašima i Tesliću, a okupljaju više od 50 devojčica, uzrasta od šest do 16 godina. Za dve godine učešća u razvojnim ligama BiH uspeli su da afirmacijom svojih članica naprave konkurentnu seniorsku ekipu, a kako iz kluba kažu devojčice koje treniraju u Akademiji daju im veru u još svetliju budućnost. 
-Počeli smo takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske uspešno i nadamo se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Ovo je velika šansa za potpunu afirmaciju naših igračica na velikoj fudbalskoj sceni, a mi ćemo i dalje nastaviti da okupljamo mlade devojčice i afirmišemo ih. Nadamo se da će naš klub stasati u reprezentativni u Srpskoj i BiH – rekla je igrač-trener Mladosti Marina Ševo.
Iskrena sportska priča ovih curica i njihovih trenera, podržana je od strane pravih ljudi, sportskih entuzijasta, Saše Popovića i Milenka Petrovića, koji stoje iza ove najmlađe ženske fudbalske priče u regiji i uz čiju podršku klub sigurno korača ka novim uspesima.
 


2 .kolo Prva liga RS
Borac : Sloga
Lokomotiva : Spartak 2013
Prijedor : Mladost
Mladost : Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 1 1 0 0 3
2 Spartak 2013 1 1 0 0 3
3 Sloga 1 1 0 0 3
4 Mladost 0 0 0 0 0
5 Sloga 0 0 0 0 0
6 Prijedor 0 0 0 0 0
7 Ljubić 1 0 0 1 0
8 Borac 1 0 0 1 0
9 Lokomotiva 1 0 0 1 0