XS
SM
MD
LG
19.06.2017 Slobodan Babić

Veliki uspjeh omladinaca Rudanke

Omladinska selekcija FK Rudanka priredila je u protekloj fudbalskoj sezoni veliko iznenađenje osvajanjem titule prvaka u veoma jakoj konkurenciji. Ipak, za one koji bolje poznaju situaciju u ovom klubu, odnosno radu sa mlađim selekcijama šampionska titula je u pravim rukama jer ova selekcija već nekoliko godina je na okupu iz čijih redova nekoliko fudbalera već igra za seniorsku ekipu.

Dodela pehara kapitenu

Gradski fudbalski savez Doboj , pod čijim okriljem se odvija takmičenje u Omladinskoj ligi, upriličio je dodjelu pehara ekipi, a taj čin obavio je Zlatko Spasojević,  predsjednik. Nakon toga odigrana je revijalna utkmica omladinske i seniorske selekcije Kluba.

- Naši omladinci pokazali su u protekloj prvenstvenoj sezoni da su dostigli visok nivo i u konkurenciji Poleta, Željezničara, Trebave, OFK Pridjela, Zvijezde i drugih ekipa uspjela je da ostvari 10 pobjeda, jednu utakmicu igra neriješeno i doživi svega tri poraza. Osvojili smo 31 bod uz izvanrednu gol razliku 56:17, s ponosom ističe trener Mladen Mišić (1982), koji posjeduje UEFA B licencu.

Iako početak u prvenstvu nije nagovještavao titulu ekipa je poslije trećeg kola igrala kao preporođena.

- Nakon dva poraza na startu, a što je rezultat kratkotrajnih priprema od svega desetak dana i 13 fudbalera koji su bili na raspolaganju, uspjeli smo da ostvarimo osam pobjeda . U drugi dio prvenstva ušli smo spremnije i tako se domogli šampionske titule, naglašava mladi stručnjak.

Ono što posebno raduje ljubitelje fudbala u nekdašnjem prvoligašu, jeste činjenica da se iz omladinske selekcije već 12 fudbalera nalaui na spisku seniorske a četvorica su stalno nastupali za obje selekcije. Naredne sezone u seniorsku ekipu biće prebačeno šest-sedam omladinaca.

Šampionskog pehara za sezonu 2016/17. domogli su se:Dario Perić, Lazić, Dalibor Nikolić, Živarević, Dejan Nikolić, Jovanović, Kaurinović, Mikerević, Stefan Perić (prvi strijelac Lige sa 13 golova), Ninković, Čavrić, Đurić, Tripić, Ostojić, Knežević, Nešić, Erceg i Spasojević. U svakom slučaju FK Rudanku očekuju ljepši fudbalski dani.