XS
SM
MD
LG
05.04.2017 micromreza.com

Milan iskoristio kiks Mladosti

Ovog vikenda odigrani su svi susreti šesnaestog kola u Područnoj ligi Gradiška. Lider šampionata prije ovog kola bila je bajinačka Mladost koja je u nedjelju poražena od Borca u Maglajanima.

Nakon što su u prvom proljećnom kolu savladali jesenjeg šampiona iz Cerovljana i u ovom kolu fudbaleri Borca napravili su iznenađenje i relativno lako savladali jednog od glavnih konkurenata za plasman u Regionalnu ligu. Golovima Vržine i Milunovića Borac je upisao petu pobjedu ove sezone i sada na svom kontu ima 17 bodova.

Derbi susret ovog kola odigran je u Kosjerovu između Milana i Kozare iz Turjaka. Kladioničarskim žargonom rečeno bilo je ''iz dvojke u keca''. Gosti su došli do prednosti golom Saše Kodića u 24. minuti, ali u nastavku utakmice sa dva gola Telića i jednim Jokanovića domaći dolaze do veoma važna tri boda. Ovom pobjedom Milan se popeo na vrh tabele Područne lige Gradiška.

Ekipa Torpeda i na drugom gostovanju ove polusezone ostala je kratkih rukava. Bolji u ovom kolu bili su fudbaleri Borca iz Šibovske. Vrijedi pomenuti da je ekipa Borca do sada skupila 14 bodova, a sve bodove su upisali na domaćem terenu, dok su jedina ekipa koja u gostima još nije uspjela skupiti niti bod.

Trenutno u najboljoj formi nalazi se ekipa iz Kukulja. I na trećoj utakmici ovog proljeća ekipa Mladog Krajišnika upisala je tri boda. Ipak, u ovom kolu imali su nešto lakši zadatak jer su gostovali kod fenjeraša iz Prijebljega. Sa druge strane ekipa Tamarisa nije uspjela doći do pobjede ni u trećoj utakmici u nastavku šampionata. Bod iz Mrčevaca kući su odnijeli fudbaleri Bratstva iz Kozinaca.

Poslije poraza od Torpeda, fudbaleri Kalema sav bijes iskalili su na gostima iz Donjih Podgradaca, koji predstavljaju jedno od najprijatnijih iznenađenja ove godine. Mrežu gostujućeg golmana Mačkića dva puta je zatresao Đurić, dok su po jednom pogađali Gigović i Babić.

U teškoj situaciji nalazi se i klub iz Čatrnje, koji čeka na trijumf još od 11. septembra i pobjede protiv Vrbasa. Nakon meča sa Bratstvom i protiv Ratara ponovo je ekipa Bisera imala zaostatak od dva pogotka u prvom poluvremenu, ali je ipak u nastavku golovima Dragana Puljarevića uspjela doći do boda.

Rezultati i tabela nakon 16. kola:
  • Borac (M)-Mladost (B) 2:0
  • Milan-Kozara 3:1
  • Borac (Š)-Torpedo 2:1
  • Kalemi-Sloboda (DP) 4:0
  • Tamaris-Bratstvo (K) 2:2
  • Vrbas-Mladi Krajišnik 2:5
  • Biseri-Ratar 2:2
Redni broj Klub Bodovi
1. Milan Kosjerovo 38
2. Mladost Bajinci 37
3. Torpedo Cerovljani 36
4. Kozara Turjak 31
5. Mladi Krajišnik Kukulje 29
6. Sloboda D. Podgradci 28
7. Tamaris Mrčevci 21
8. Kalemi Trebovljani 21
9. Ratar Stara Topola 18
10. Borac Maglajani 17
11. Borac Šibovska 14
12. Bratstvo Kozinci 13
13. Biseri Čatrnja 12
14. Vrbas Prijebljezi 3