XS
SM
MD
LG
21.11.2016 Jagoš Jagoš

Odović zadovoljan šesticom

Poslednju utakmicu u prvom delu šampionata Republike Srpske, protiv Slobode iz Mrkonjić Grada, Slavija je odigrala odlično. Do vrha su napunili mrežu gostiju i zabeležili pobedu od 6:1. Tre ner Milomiri Odović bio je zadovoljan urađenim tokom tih 90 minuta. Njegova ekipa je u svojim linijama delovala odgovorno, angažovano, borbeno...

-Konačno smo odigrali onako kako sam  tražio i želeo. Ekipa je delovala dobro. Sve linije su bile dobro postavljene i funkci oni sale su odlično. Bila nam je ova pobeda važna... Prvo da preki nemo seriju poraza. Imal smo ih tri u nizu, a meni je bilo važno i da vidim da igrači usvajaju ono što radimo na treningu. Jesu gosti imali poteškoća prilikom dolaska, kasnili su više od 30 minuta, te nastupili bez nekoliko standardnih prvotimaca. Sve je to međutim fudbal. Nismo ni mi ni jednu utakmicu odigrali u istom sastavu. Toliko je bilo pehova, pa sam zadovoljan ovim nastupom, kaže Odović.

Odmah po završetku susreta, igrači sa strane su napustili Isto čno Sarajevo. Dobili su slobodno do polovine januara, a domaći fudbaleri će nastaviti sa radom, još 30-tak dana.

-Jeste, tako je. Dogovorili smo se da ne bi dalje pravili troškove,  da igrače sa strane pošaljemo kući. To su iskusni i kvalite tni fudbaleri, a ja ću nastaviti rad  sa ovim našim mladima. Ova godina je donela nekoliko mlađih igrača Slaviji i bila bi im preduga pauza do polovine januara. Radićemo na našem terenu, želim da im priključim još nekoliko juniora, da vidim koliko i šta mogu. Neki, koji su debitovali ove sezone, pokazali su da sa na njih mora i može računati, ali pod uslovom da imamo nekoliko iskusnih igrača pored njih... Tako će da stasa vaju i da postanu standardni prvotimci. Moram narednih dana da oba vim razgovor sa predsednikom kluba i da se dogovorimo oko nastavka poslova, kaže Milomir Odović.

Tada će on klupskom rukovodstvu da predoči i transfer listu. Ima nekoliko fudbalera koji će morati potražiti drugu sredinu, ali o tome Odović neće da govori.

Prvo razgovor sa klupskom upravom, pa idemo dalje. Mnogo toga treba da se uradi u ovoj pauzi. Izgleda ovako da ima puno vremena, ali se zavaravamo. Brzo će januar i prozivka. O transfer listi ćemo narednih dana. Najbolje je da prođe sedam do deset dana, da se malo glave ohlade, napravi dobra analiza i onda se zasuču rukavi. Mi se nalazimo dva boda ispod one pozicije koja vodi u Ligu za šampiona. Dakle, ništa nije izgubljeno!!!! Može se i mora to stići, jasan je šef stručnog štaba Slavije, Milomir Odović.