XS
SM
MD
LG

Čelik demolirao Mladi Krajšnik

Košarkašice Čelika očekivano su postale drugi finalista Kupa BiH, pošto su večeras u Zenici deklasirale ekipu Mladog Krajišnika iz Banja Luke. Rezultat je na kraju glasio 94-43 za zenički tim.

Čelik je zbog spora sa Košarkaškim savezom BiH uskraćen za nastup u završnici domaćeg prvenstva, tako da je Zeničankama, aktue lnim prvakinjama BiH i osvajačicama Kupa, ovo takmičenje jedina šansa za osvajanje naslova ove sezone. Dodatnu težinu je nastupu Čelika na ovom takmičenju dala činjenica da zenički tim nije igrao već dva i po mjeseca takmičarske utakmice, tako da je ekipa bila željna kvalitetnih utakmica.

To se pokazalo već od prve četvrtine, koju je Čelik dobio rezultatom 18-9. Iako je njihov ogroman kvalitet bio vidljiv, vidljivo je bilo i da nisu u potpunosti ‘oštre’, koliko bi bile da su igrale u proteklom periodu. Ipak, stvari su već u drugoj četvrtini došle na svoje, a Čelik je na odmor prenio rezultat od 46-20.

Domaće su odmarale glavninu ekipe u trećoj četvrtini, a mladi Krajišnik je to iskoristio da minimalno smanji vodstvo. Prednost Čelika na početku posljednje četvrtine nije bila 26 već 25 poena razlike i rezultat je iznosio 62-37 za domaći tim. Ipak, izabranicama Slobodana Kecmana ovo nije bilo dovoljno, već su totalno deklasirale Mladi Krajišnik u posljednjoj četvrtini, dobivši ovaj period utakmice rezultatom 32-6, što je donijelo konačan rezultat utakmice od 94-43.

Najefikasnija u sjajnoj partiji domaćeg tima bila je Anida Ćorović sa 19 poena, jednim skokom i 6 asistencija. Aldijana Iriškić je ubacila 15 poena uz 4 asistencije, dok je Nedžla Kovačević ubilježila 15 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Kod gošći, Žaklina Milošević je ubacila 17 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije. Nikolina Zubac je ubacila 14 poena, uz 12 skokova i asistenciju.