XS
SM
MD
LG
07.03.2016 informer.rs

sledi suspenzija Marije Šarapove

Svetska antidoping agencija (WADA) objavila je da suspenzija Marije Šarapove počinje 12. marta, ali nije saopšteno koliko će Ruskinja biti odsutna sa terena.Sedma teniserka sveta objavila je u ponedeljak u Los Anđelesu da je pala na doping testu tokom ovogodišnjeg Australijan opena.

Ubrzo se oglasila i Svetska antidoping agencija koja je saopštila da je Šarapova za odluku saznala 26. januara.

- Šarapova je 26. januara priložila antidoping uzorak. Taj uzorak je analiziran od strane Svetske antidoping agencije u akreditovanoj laboratoriji i ispostavilo se da je pozitivan na meldonijum koji je zabranjen. Šarapova je 26. januara prihvatila otkrovenje meldonijuma u njenom uzorku. Šarapova će biti suspendovana od 12. marta i suspenzija će trajati do okončanja slučaja - stoji u kratkom saopštenju agencije.

Ubrzo se oglasio direktor Svetske teniske asocijacije (WTA) Stiv Sajmon.

- Bio sam veoma tužan kada sma čuo vesti o Mariji. Ona je vođa i oduvek sam mislio da je žena sa velikim integritetom. Ipak, kao što je i Marija rekla, svaki igrač ima odgovornost prema tome šta unosi u telo. Ovo je sada u rukama Svetske antidoping agencije. WTA će podržati njihovu odluku- istakao je Sajmon.