XS
SM
MD
LG

Remi najrealniji

Fudbaleri Borca remizirali su sinoć sa Sarajevom rezultatom 1:1 u derbiju 6. kola BH Telekom Premijer lige BiH, odigranom na Gradskom stadionu pred 7500 gledalaca. Zahvaljujući bodu iz sinoćnje utakmice, klub iz Platonove ulice će na reprezentativnu pauzu otići kao petoplasirani tim elitnog bh. takmičenja sa 10 bodova, koliko imaju i četvrtoplasirani Široki Brijeg, prvi rival crveno-plavih nakon dvonedjeljne pauze, ali i šestoplasirani Radnik, sa kojim će naš tim ukrstiti koplja odmah nakon gostovanja na Pecari.

Okršaj Borca i Sarajeva nije ponudio mnogo šansi: viđena je oprezna i “tvrda” igra i sa jedne i sa druge strane, kako se i očekivalo, pa smo u prvom poluvremenu zabilježili samo jednu stopostotnu i jednu polupriliku za Borac. Igrao se, naime, 6. minut kada je izveden korner, odbrana Sarajeva je za trenutak otklonila opasnost ispred svog gola, a lopta je u nastavku akcije stigla do Mladena Veselinovića, koji “hvata volej” sa ivice šesnaesterca, ali šalje loptu nekoliko centimetara preko gola. U finišu prvog dijela, u 42. minutu, na 18 metara od gola Sarajeva kapiten gostujućeg tima Marko Mihojević faulira Uroša Mirkovića, slobodan udarac izveo je Bojan Puzigaća, ali pogađa živi zid tima sa Koševa.

U 52. minutu Sarajevo dolazi do prednosti: izveden je korner sa desne strane, lopta je na suprotnoj stativi stigla do gore spomenutog Mihojevića koji udarcem glavom matira Asmira Avdukića. Devet minuta kasnije, umjesto Uroša Mirkovića u igru je ušao Bojan Burazor, koji je, u 68. minutu, mogao da postigne gol sezone koji bi ijedan premijerligaški igrač teško mogao da nadmaši: šutirao je nekadašnji član Rudar Prijedora iskosa sa desne strane sa udaljenosti od 30 metara, a čuvar mreže gostiju Bojan Pavlović vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner.

Spomenuta situacija iz 68. minuta kao da je bila najava erupcije oduševljenja koja je uslijedila u 76. minutu: Mladen Veselinović idealno je uposlio Mahira Karića koji sjajno šutira sa 15 metara od gola Sarajeva i šalje loptu u gornji desni ugao Pavlovićevog gola, postigavši svoj debitantski gol u crveno-plavom dresu u tekućoj sezoni.

Napadao je Borac do kraja susreta, otvorila se mogućnost da se u proestalih 15 minuta stigne do potpunog preokreta i pobjede, ali konkretnije i opasnije situacije pred Pavlovićevim golom nije bilo.

U narednoj utakmici, koja se igra 10. septembra od 20 časova, Borac će, kako rekosmo, gostovati na Pecari ekipi Širokog Brijega. U toj utakmici šef stručnog štaba Željko Vranješ neće moći da računa na usluge Bojana Puzigaće, kojem je sinoć pokazan treći akumulirani žuti karton. Dva žuta kartona od početka sezone imaju Siniša Dujaković, Mladen Veselinović i Vladan Danilović, te su u opasnosti da propuste naredni domaći meč, koji Borac igra 17. septembra protiv Radnika.

Tekst i foto:borac-sport.com

Borac - Sarajevo


Vitez 2 : 3 Zrinjski
Čelik 2 : 2 Sloboda
GOŠK 0 : 1 Krupa
Mladost 3 : 0 Radnik
Željezničar 0 : 0 Široki Brijeg
Borac 1 : 1 Sarajevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 6 5 0 1 15
2 Mladost 6 4 1 1 13
3 Željezničar 6 4 1 1 13
4 Široki Brijeg 6 3 1 2 10
5 Borac 6 3 1 2 10
6 Radnik 6 3 1 2 10
7 Krupa 6 2 3 1 9
8 GOŠK 6 2 0 4 6
9 Sarajevo 6 1 2 3 5
10 Sloboda 6 1 2 3 5
11 Čelik 6 1 1 4 4
12 Vitez 6 0 1 5 1