XS
SM
MD
LG

Brazilci utišali Kraljevčane

Odbojkaši Srbije poraženi su u Kraljevu od reprezentacije Brazila sa 3:0 (25:22, 25:22, 26:24) u prvom meču prvog vikenda Lige nacija.

Foto: volleyball.world

Pred punom tribinama u Kraljevu tim Nikole Grbića je sa prednošću od 8:6 otišao na prvi tehnički tajm-aut.  Gosti su ubrzo preokrenuli i na drugoj pauzi oni su imali prednost od dva poena, a zatim su to povećali na +4 i lagano priveli set kraju (25:22). Olimpijski šampioni su imali početnu prednost od dva poena, no domaćin sjajnim servisom pravi preokret. Održavala je Srbija tu minimalnu razliku, ali Brazilci pred kraj seta prave seriju od 5:0 i dolaze do 2:0 (25:22). Gosti su u nastavku stvorili prednost od tri poena,ipak „plavi“ su brzo to stigli  i preokrenuli. „Karioke“ nisu dugo bile bez vođstva, pošto su ponovo pred kraj seta stigle do +2. Blok Katić- Lisinac obradovao je Kraljevčane novim preokretom, no nakon propuštene set lopte protivnici dolaze do meč lopte i odmah je koriste za trijumf (26:24).

Najefikasniji na meču bio je Souza sa 16 poena, Maurisijo je imao 12, a na drugoj strani Atanasijević sa 15, Ivović je imao 11,  a Lisinac jedan manje. Naredni meč tim Srbije igra sutra od 19 časova protiv Njemačke.