XS
SM
MD
LG

Sokolovi treći na Istočnoj Ilidži

Utješna nagrada od hiljadu konvertibilnih maraka namjenjena za treće mjesto odlučili su penali, pošto su Sokolovi i Sjetlina odigrali 3:3. Uspješniji su bili igrači Sokolova, za koje je odlučujući penal pogodio Aleksandar Šehovac.  

Sokolovi su meč za treće mjesto igrali bez izmjene, a u 7. minutu poveli su 1:0 golom Nikice Purkovića. Imao je Purković sjajan potez petom u 8. minutu, ali je lopta prošla tik pored stative. U 10. minutu Ognjen Erić je pogodio za 2:0. Ermin Slačin je smanjio u 18. minutu na 2:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Bojan Regoje vratio je Sokolovima dva gola prednosti u 22. minutu, ali je Sjetlina smanjila preko Davora Markovića četini minuta kasnije.

Dva minuta prije kraja Nikica Purković žalio se na povredu, pa su Sokolovi ostali sa četvoricom na terenu, a Sjetlina se solidarisala, pa je i ova ekipa igrala sa četvoricom. U 39. minutu Anes Džafo pogodio je za 3:3, pa su trećeplasiranu ekipu odlučili penali.

Nakon ove utakmice, Mirko Marvan direktor turnira uručio je po 200 konvertibilnih maraka u humanitarne svrhe za 10 porodica. Sredstva za ovaj gest obezbijeđena su od prodaje ulaznica.

SOKOLOVI – SJETLINA 3:3 (2:1)

Sportski centar Vojkovići. Gledalaca: 400. Strijelci: 1:0 Purković 7, 2:0 Erić 10, 2:1 Salčin 18, 3:1 Regoje 22, 3:2 Marković 26, 3:3 Džafo 39. Sudije: Nemanja Vujadin i Bojan Pejić. Žuti kartoni: Mulaosmanović (Sjetlina).

Sokolovi: Aleksandar Šehovac, Ognjen Erić, Amer Hadžić, Nikica Purković, Bojan Regoje. Trener: Mirko Čampara. Predstavnik: Natko Sudžuka.

Sjetlina: Gradimir Miladinović, Davor Marković, Stefan Tadić, Mirza Ajanović, Gojko Kozić, Anes Džafo, Miloš Košarac, Ermin Salčin, Sedin Mulaosmanović, Edis Mršo. Trener: Bojan Brčkalo.