XS
SM
MD
LG

Vodojaža naredni rival kragujevačkom prvoligašu

Nakon odlične partije i ubedljive pobede nad paraćinskim Jedinstvom (5:0) u prvoj proveri, fudbaleri Radničkog 1923 odigraće u četrvrtak, 26. jula prijateljsku utakmicu sa lokalnim zonašem, Vodojažom iz Grošnice.

Baš kao i protiv Paraćinaca, trener kragujevačkog prvoligaša Darko Tešović isprobaće sve raspoložive igrače, naročito one koji figuriraju kao potencijalna pojačanja Radničkog za novu sezonu. Neki od njih, poput Filipa Markišića i Andrije Ratkovića, već su se ozbiljno nametnuli postigavši golove na debiju, a na ostalim novajlijama je da slede njihov primer.

Takođe, za očekivati je da protiv Vodojaže veću minutažu dobiju mlađi igrači, ponikli u omladinskoj školi Radničkog, pa je ovo idealna prilika za njih da se nametnu novom šefu struke.

Sa druge strane, biće ovo značajan test i za ekipu Vodojaže, koja će uz Šumadiju 1903 i Sušicu predstavljati Kragujevac u novoformiranoj Šumadijsko-raškoj zoni. Grošničani takođe u svojim redovima imaju nekoliko novajlija, koji bi uz očuvan kostur ekipe iz prošle sezone trebali da donesu željene rezultate i plasman u gornji deo tabele.

Inače, fudbaleri Vodojaže već su odigrali jednu prijateljsku utakmicu, i to protiv Šumadije iz Toponice, u kojoj su slavili rezultatom 3:1.

Utakmica između Radničkog 1923 i Vodojaže igra se na stadionu „Čika Dača“ sa početkom od 17 časova i 30 minuta.