XS
SM
MD
LG
18.08.2018 Administrator DC

Glišić srušio Podrinje

U utakmici 2. kola I lige Republike Srpske odigranoj danas na Gradskom stadionu u Gradišci pred oko tri stotine gledalaca Kozara je savladala Podrinje sa 1-0.

Od prve minute krenuli su igrači Kozare prema golu gostiju i uz mnogo guranja odbrana Podrinja ispred Kremenovića šalje loptu u korner. Samo malo kasnije, slična situacija sa druge strane šesnaesterca, stuštio se prema golu Podrinja Glišić, ali biva srušen i sudija Drinić u 3. minuti pokazuje na bijelu tačku. Penal izvodi Glišić, ali šalje loptu visoko preko gola. Nije promašen jedanaesterac poremetio previše igru Kozare, u 8. minuti ponovo prijeti Glišić. Uspijevaju gosti malo da se oslobode pritiska, ali redaju se napadi Kozare. Pokušava Šakić, a dobar pokušaj Lolića u 30. minuti blokira gostujuća odbrana. Uzvraćaju i gosti iz kontranapada, ali dobro ubačenu loptu s desna Vujić ne stiže zahvatiti. U 41. minuti Kremenović izlazi sam pred golmana Avramovića, šutira, ali prečka zaustavlja njegov jak udarac. I kad se činilo da će se na poluvrijeme bez promjene rezultata Bunić odlično prolazi po desnoj strani i centrira, na loptu glavom naleće Glišić i šalje u mrežu gostiju za vođstvo Kozare od 1-0.

Čim je počelo drugo poluvrijeme Lolić odlično pronalazi Novakovića, ali ovaj je neprecizan. U 51. minuti Jandrić odlično proigrava Šakića, ali ovaj pravi potez viška i odbrana Podrinja interveniše. Igraju fudbaleri Kozare ofanzivno, dok gosti ne uspijevaju da organizuju niti jedan kvalitetan kontranapad. U 66. minuti Stjepanović je sam pred Avramovićem, ali ovaj čudesno brani svoj gol. Redaju se akcije Kozare, ali bez promjene rezultata. U 84. minuti Podrinje ostaje sa igračem manje kada sudija Drinić pokazuje crveni karton Jevtiću. Fudbaleri Kozare rutinski privode kraju utakmicu i bilježe novu pobjedu, a priliku da se upiše u strelce u posljednnjoj minuti meča Novakoviću još jednom fantastičnom intervencijom na gol liniji kvari mladi golman Podrinja Avramović.

Sav prihod od danas prodanih ulaznica, njih 350 ili 1 400 KM ići će za liječenje Borković Vladimira. Uprava FK Kozara zahvaljuje svima na učešću u akciji za pomoć našem sugrađaninu i želi mu da uspije u svojoj borbi sa teškom bolesti.

Sljedeće subote, 25. augusta 2018. godine na rasporedu je 3. kolo I lige Republike Srpske. Kozara putuje u Prijedor gdje će se sastati sa Rudarom. Utakmica počinje u 17.30 h.

FK Kozara: Ilić M., Paštar M., Petrović O., Šakić M., Lolić D. (od 61. min. Petković V.), Kremenović V. (od 46. min. Novaković M.) , Glišić D., Jandrić S., Bunić N., Stjepanović N., Kondić A., trener : Trivunović V., nisu igrali: Dončić D., Komljenović D., Mirjanić A., Ninković U., Gvozden S.

Podrinje (Janja): Avramović M., Zarić J., Guzijan B., Jevtić M., Došlo D.(od 74. min. Rakić S.) , Đokić A. (od 68. min. Lupić R.) Vujić F., Hadžić A., Arnautović M.(od 56. min. Zekić V.), Janjić S. Karjašević H., trener: Hadžić S., nisu igrali: Ćurčić S., Mitrović M., Ćelahmetović A., Musić H.

FK Kotara /FOTO Goran Riro Radimirović

Fudbaleri Kozare


Željezničar Sport Team 0 : 1 Sloboda
Sloga 3 : 1 Slavija
Drina 1 : 1 Alfa Modriča
Sutjeska 2 : 1 Rudar Prijedor
Kozara 1 : 0 Podrinje
Borac 2 : 1 Tekstilac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 2 2 0 0 6
2 Borac 2 2 0 0 6
3 Kozara 2 2 0 0 6
4 Slavija 2 1 0 1 3
5 Sutjeska 2 1 0 1 3
6 Podrinje 2 1 0 1 3
7 Sloboda 2 1 0 1 3
8 Drina 2 0 2 0 2
9 Rudar Prijedor 2 0 1 1 1
10 Alfa Modriča 2 0 1 1 1
11 Tekstilac 2 0 0 2 0
12 Željezničar Sport Team 2 0 0 2 0