XS
SM
MD
LG

Negostoljubiva Omarska

Omarska je u drugom kolu savladala kvalitetnu ekipu Proletera iz Teslića sa 2-0. Potpuno zasluženo.  Nakon poraza u Laktašima, fudbaleri Omarske su odigrali disciplinovano, borbeno i odgovorno i došli do vrijednih bodova. Prije početka utakmice upriličena je mala svečanost. Naime, trener Vuleta Milenko je skupio 200 utakmica na klupi Omarske, pa mu je uručena zahvalnica i svečana trenerka. Ispred njega je samo legendarni Romanić Drago, koji je vodio Omarsku 228 puta, uglavnom  sedamdesetih godina.

U prvom poluvremenu Omarska je u potpunosti dominirala i nadigrala goste iz Teslića. Šanse su se redale, pa gosti mogu biti zadovoljni što su na odmor otišli sa samo jednim golom zaostatka. Prvu priliku je imao Panić, koji je promješao odbranu gostiju, šutirao iz povoljne pozicije, lopta je na putu prema golu pogodila štopera Proletera, prevarila i golmana, ali je završila tik pored stative. Potom je Anđić sjajno šutirao glavom nakon kornera, ali je bravurozno intervenisao golman Matović. Omarska je povela u 28. minutu. Nakon jednog kornera, nastao je pravi karambol u šesnaestercu, lopta je došla do Zdjelara koji je šutirao, a lopta je na putu do gola pogodila jednog igrača gostiju i završila u mreži.

Iz tog perioda ostala je i jedna sporna situacija. Domaći su tražili penal zbog igranja rukom, ali je danas odlični sudija Drinić smatrao da se radi o napucanoj lopti. U 37. minutu isključen je Gavrić kod gostiju. On je prigovorio sudiji, koji mu je pokazao žuti karton, nakon čega je Gavrić aplaudirao, a sudija mu je automatski pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Kao i protiv Laktaša, od tog momenta, igra Omarske je stala, Proleter je počeo da igra bolje, ali ovog puta Omarska nije kažnjena. Jednostavno, Omarska ne zna igrati sa igračem više.

U drugom poluvremenu, viđena je potpuno drugačija slika na terenu. I pored igrača manje, Proleter je imao više loptu u nogama. Nije Proleter stvorio neke stopostotne šanse, ali je prijetio. Marković je dva puta opasno šutirao glavom, ali nije bilo posla za Jokića. Sa druge strane Omarska nije uspjevala da iskorsti igrača više i ponovi igru iz prvog poluvremena. Ipak u 86. minutu, Rosić je sjajno istrčao kontru  po lijevoj strani i uposlio Panića koji je postavio konačnih 2-0 i riješio sve dileme.

Utakmici su i ovaj put prisustvovali Leadersi, koji su fer i korektno navijali. Međutim, desetak minuta prije kraja utakmice, pojavili su se navijači Rudara, koji su ih isprovoocirali, pa je došlo do neke gužve, ali izvan stadiona.

I na kraju da istaknemo da je danas za Omarsku debitovao talentovani Duško Stojnić sa 16 godina i 5 dana i odigrao zaista dobro. Dušku želimo da ostvari što blistaviju karijeru, jer potencijala ima, a radi se o vrijednom i  čestitom momku i uvjereni smo da će rad i talenat dati rezultata. Sretno Duško.

U sledećem kolu Omarska gostuje u Srpcu,a  Proleter u derbiju dočekuje Slogu iz Doboja.

 

Omarska – Proleter Teslić 2-0

Zdjelar ‘28, Panić ‘86

Sudija: Drinić Velimir (Modriča). Gledlaca: 100

Žuti kartoni: Romanić B, Panić, Nišević, Romanić Darko (Omarska), Josipović (Proleter).  Crveni karton: Gavrić (Proleter) u 37. miinutu.

Omarska: Jokić, Višić (Milinković), Nišević, Romanić B, Anđić, Rosić, Romanić Darko, Zdjelar, Grahovac, Panić (Gavranović), Stojnić (Hrvaćanin). Trener: Vuleta Milenko.

Proleter: Matović, Josipović, Lemez, Lale (Đekanović), Marković, Popović, Stojanović, Subić, Maksimović (Popović), Gavrić, Jelić (Berak)

 

Omarska FK


Karanovac 3 : 0 Sloga(T)
Borac 3 : 0 Sloga(S)
Omarska 2 : 0 Proleter
Sloga(D) 3 : 1 Laktaši
Sloboda 3 : 0 Ozren
Mladost 1 : 2 Vranjak
Dubrave 4 : 0 Polet 1926
Jedinstvo 4 : 3 Ljubić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Karanovac 2 2 0 0 6
2 Vranjak 2 2 0 0 6
3 Sloga(D) 2 1 1 0 4
4 Mladost 2 1 0 1 3
5 Dubrave 2 1 0 1 3
6 Sloboda 2 1 0 1 3
7 Borac 2 1 0 1 3
8 Laktaši 2 1 0 1 3
9 Jedinstvo 2 1 0 1 3
10 Ljubić 2 1 0 1 3
11 Omarska 2 1 0 1 3
12 Proleter 2 1 0 1 3
13 Sloga(S) 2 1 0 1 3
14 Ozren 2 0 1 1 1
15 Sloga(T) 2 0 0 2 0
16 Polet 1926 2 0 0 2 0