XS
SM
MD
LG

Borac porazio Slaviju

Utakmica u Banjaluci je bila derbi šestog kola Prve fudbalske lige Republike Srpske. Oba tima su krenula sa namerom da osvoje bodove, pa je Borac već u 2. minuti stekao prednost. Bila je to dobra akcija napadača ekipe iz Banjaluke. Lopta je došla do Jakupovića koji je mirno glavao matirao Ninu Nedžibovića.

Samo dve minute kasnije odlična akcija Slavije. Prevarili su domaće defanzivce, proigrali Stefana Arbinju, ali se mladi igračl Slavije spetljao i propustio priliku da poravna.

Igrala se na Gradskom stadionu 9. minuta kada je Borac bio u dobroj prilici da poveća vođstvo. Lopta je stigla do Saše Kajkuta koji glavom tuče, ali je Nedžibović loptu poslao u korner, da bi nakon ubacivanja sa strane Kajkut probao udarcem sa nekih 20 metara. Nije bio precizan.

Slavija nije u Banjaluku stigla sa namerom da se brani, pa su u 13. minuti imali  akciju nakon koje je pao u šesnstercu Borca Regoje. Sudija Grbić je samo odmahnuo rukom da se meč nastavi.

Malobrojni navijačli mogli su zaista da uživaju u doboj fudbalskoj predstavi, pa su u 21. minuti videli odličnu priliku za Borac. Saša Kajkut je proigrao Jakupovića, on sa nekih pet šet metara, na gol liniji pogađa Bojana Regoju.

Nakon te prilike na redu su došli igrači iz Istočnog Sarajeva. Šta su u 23. propustili nikome na stadionu nije bilo jasno. Skraćeni korner sa desne strane izveo je  Vučina Špenaović i ubacio je on  loptu na pet metara od Savatovića. Čak tri igrača Slavije su bili smušeni i šansa je otišla u nepovrat. 

Nakon toga je tempo malo splasnu. Igrači kao da su se bili izduvali, pa je ritam igre pao. U tom momentu je ‘’blistao’’ pomoćni sudija na zapadnoj strani. Zaustavio je jedan napad Slavije zbog ofsajda, a zanimljivo da je lopta bila dobačena iz auta,a i deca na livadi znaju da nema ofsajda iz auta…

Sve do 33. minute igralo se na sredini terena,a onda je Borac imao tri vezana kornera. Nije ih iskoristo.

Minut kasnije je Slavija izvela brzu akciju, pa se Popovac našao sam ispred Savatovića, ali je napad zaustavljen zbog ofsajda. Kažu svi opravdano.

U finišu meča opet se digao ritam igre. Ćosić  je po levoj strain  prošao, uputio odličan šut, ali Nedžibović loptu  odbja  na 20 metara od gola. Nakon toga šutira Burazor, ali golman Slavije šalje loptu u korner.

Malo se u tim momentima i  zaoštrilo na terenu, pa se videlo nekoliko oštrijih startova. Bunili su se treneri oba tima. Dobili su  Vojvodić i Simić interne opomene sudije Grbića. Dom kraja prvog poluvrmena nije bilo prilika ni pred jednim golom, pa se otišlo na odmor sa 1:0 za Borac.

Nastavak je počeo furiozno. Već u 47 minuti kolosalnu priliku nije iskoristila Slavija. Golman Nedžibović je  degažirao loptu koju je  Danilović promašio  glavom, a Nemanja Pušara se našao sam pred Savatovićem. Svi su već videli loptu u mreži ali ga Pušara pogqđa u nogu. Savatović je već bio  na zemlji.

Tri minute kasnije revanširao se Nemanji Pušara napšadač Borca Saša Kajkut. Izbegao je ofsajd, izašao  sam pred Nedžibovićem umesto da šuta odlučio se na dribling i lopta mu je  pobegla u gol aut.

A onda penal za Borac.  Alekandra Pušara je srušio Žeravicu u 53. Minuti ,a sudija pokazao na belu tačku i crveni karton jer je po njegovom mišljenju Aleksandra Pušara bio poslednji igrač odbrane. Precizan je bio Saša Kajkut.

Nakon drugog gola Borac se malo povukao,a Slavija je imala u 59. minuti iznenda priliku. Zoran Kokot je video da je Savatović napustio svoj gol, poslao oličan lob, praktično sa centra,ali je čuvar mreže Borca uspeo da se vrati I uhvati loptu.

Nakon kraćeg zatišja opet je Borac zapretio. Radulović je prevario  odbranu Slavije stvorio sebi prostor za šut i pogodio Nedžibovića. Bilo je to u  64 minitu meča.

Od 73. minute igrače Borca je sa kapitenskom trakom, nakon izlaska Kajkuta, predvodio Vladan Danilović.

Završetak susreta doneo je dominantnu igru Slavije. Borac se povukao, čeka kontranapade,a Slavija nije uspevala terensku inicijativu sa desetoricom igrača, da pretvori u neku priliku.

Finiš je ipak doneo prednost Borca. Prvo su u 86. Minuti imali lepu priliku,ali je Nedžiboćž zaustavio loptu na gol liniji,a minut kasnije bilo je 3:0. Strelac je glavom nakon ubacivanja Čudića bio Fočak Nikola Mojović.

BORAC – SLAVIJA 3:0 (1:0)

Banjaluka. Gradski stadion. Gledalaca 200. Sudija: Zoran Grbić  (Prijedor). Srelac: Jakupović 2. Kajkut (penal) 53. Mojović 88. (Borac). Žuti kartoni: Popović (Borac). Crveni karton. A. Pušara 52. (Slavija).

Borac:  Savatović , Bajić , Jakupović , Kajkut  (od 73. Šikanjić), Radulović , Ćosić , Žeravica  (od 56. S. Dujaković), Mojović , Danilović , Burazor  , Popović (od 77. Čudić).

Slavija: Nedžibovi  , M. Lalović  , Cicović , Regoje  , A. Pušara  , N. Pušara  (od 64. Radovanović), Babić  , Kokot  , Popovac ,  Šćepanović  (od 87.Taušan)  , Arbinja  (od 55. Žugić) .

Igrač utkmice. Jakupović  (Borac).

Borac - Slavija


Željezničar Sport Team 4 : 1 Drina
Sutjeska 1 : 2 Sloga
Kozara 2 : 0 Sloboda
Borac 3 : 0 Slavija
Tekstilac 1 : 1 Alfa Modriča
Podrinje 0 : 2 Rudar Prijedor
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 6 5 1 0 16
2 Borac 6 4 2 0 14
3 Slavija 6 4 0 2 12
4 Kozara 6 3 1 2 10
5 Željezničar Sport Team 6 2 2 2 8
6 Sutjeska 6 2 1 3 7
7 Sloboda 6 2 1 3 7
8 Tekstilac 6 1 3 2 6
9 Alfa Modriča 6 1 3 2 6
10 Rudar Prijedor 6 1 2 3 5
11 Podrinje 6 1 2 3 5
12 Drina 6 0 2 4 2