XS
SM
MD
LG

Radoslav Kapor nije počinio krivično djelo

Dana 05.10.2018 godine, Fudbalskom savezu Republike Srpske dostavljen je od strane Okružnog tužilaštva Trebinje akt broj T16 0 KTA 0008219 17 od 28.09.2018 godine, kojim se gospodin Radoslav Kapor iz Trebinja, član Komisije za sudije FS RS obavještava, da je pomenuto tužilaštvo donijelo naredbu o nesprovođenju istrage protiv gospodina Kapora zbog krivičnih dijela iz člana 230. i 347. KZ RS., a u vezi sa krivičnom prijavom koju je protiv imenovanog podnio Duško Vujičić iz Foče.

Navedenim aktom, Fudbalski savez Republike Srpske dobio je osnov za obustavu postupaka koji su se vodili pred organima Saveza, a po podnescima dostavljenim protiv gospodina Radoslava Kapora iz Trebinja.

Cijeneći, da je od određenog broja pisanih medija, kao i internet portala data pažnja ovom predmetu, gdje je u nekima od pomenutih, iskazana netrpeljivost, kao i naveden čitav niz neargumentovanih tvrdnji koje se odnose na gospodina Radoslava Kapora, ali i na rad Fudbalskog saveza Republike Srpske, objavljujemo pomenuti akt Okružnog tužilaštva Trebinje, sa željom da mediji i internet portali prenesu pravilnu vijest, gdje se uvidom u sam dokument nedvosmisleno može utvrditi, da Fudbalski savez Republike Srpske i gospodin Radoslav Kapor ničim nisu povrijedili KZ RS odnosno da su isti svoje aktivnosti i rad bazirali na bazi pozitivnih zakonskih i fudbalskih propisa, poručuju iz FSRS.