XS
SM
MD
LG

Babić matirao Zemunce

Večeras, na svom “Čairu”, Radnički je ostvario je novu pobedu i ponovo stao na tabeli odmah iza Crvene zvezde. Protivnik je bila ekipa Zemuna, nedovoljno jaka da se suprostavi Nišlijama, a oba gola smo videli u prvom poluvremenu. Dvostruki strelac je bio Siniša Babić i to u 38. i 42. minutu.

Prvih dvadesetak minuta utakmice nisu obilovali uzbuđenjima na terenu, a domaći tim u tom periodu, i pored svih pokušaja, nije uspeo da nađe ključ za odbranu Zemunaca. Čak su i gosti prvi ozbiljnije zapretili u 20. minutu, kada je šut Vukadinovića, golman Nišlija, Borivoje Ristić, krajnjim naporom odbranio.

Šut Ranđelovića sa dvadesetak metara u 26. minutu i pravi slalom Saše Stojanovića, minut kasnije, kada su gosti jedva sačuvali svoj gol, su ipak nagovestili da bi domaći navijači uskoro mogli da se raduju. I već u narednom, 28. minutu, nakon centaršuta Nikole Drinčića sa desne strane, Babić je ostao sam na petercu i glavom smestio loptu u mrežu golmana Marka Miloševića.

U 42. minutu, uz asistenciju Saše Stojanovića, Babić je oštrim udarcem sa dvadesetak metara duplirao prednost domaćina i nagovestio da gosti iz Gornje varoši nemaju šta da traže, što se tiče bodova, u Nišu.

Mogao je Radnički da dotuče “grogirane” Zemunce na samom kraju prvog poluvremena. Igrao se 45. minut, kada se, večeras nezaustavljivi Ranđelović, iskrao iza odbrane gostiju i pravom “bombom” uzdramo prečku zeleno-plavih. Ipak, na odmor se otišlo sa “samo” dva gola prednosti za domaću ekipu.

Drugo poluvreme su obeležili, nešto mirnija igra i želja domaćih da utakmicu rutinski privedu kraju., ali i grubi faulovi igrača Zemuna, pre svega Lukovića i Stojkovića, koji su jedino tako mogli da zaustave Lazara Ranđelovića. Naravno, ušli su u beležnicu sudije Bojana Nikolića, a za nedozvoljene startove obojica su dobila žute kartone.

U poslednjoj četvrtini meča domaći su “dodali gas” pa je malo nedostajalo da Drinčić u 64. iz slobodnog udarca, Stanković u 65. i 90. i Mrkić u 80. minuta uvećaju vođstvo Radničkog, ali do toga nije došlo pa je rezultat postavljen u prvom poluvremenu ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

Niški Radnički sledeću utakmicu igra u okviru Kupa Srbije u sredu u Dobanovcima, a u Superligi Srbije, u sledećem kolu, odmeriće snage sa “Građevinarima” na Banjici kad će biti gosti ekipi Rada.

dvostruki strelac: Siniša Babić

RADNIČKI NIŠ - ZEMUN 2:0 (2:0)

Stadion “Čair” Niš
Gledalaca oko 1000
Sudije: Bojan Nikolić, Nemanja Petrović, Slobodan Pavlović
Strelci: -1:0 u 28. Babić, - 2:0 u 42. Babić.
Žuti kartoni: Todorovski (Radnički), Luković, Stojković (Zemun)

RADNIČKI NIŠ: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Stanković, Drinčić, Bondarenko, Ranđelović (od 84. Stanisavljević), Stojanović (od 67. Noma), Babić (od 72. Mrkić), Haskić.

ZEMUN: Milošević, Milutinović Cvetković, Trajković, Živković (od 41.Bošnjak), Luković, Stojković (od 83. Tošeski), Somaeb (od 70. Podunavac), Savić, Vukadinović, Mrkaić,