XS
SM
MD
LG

Rudar ljut na FSRS

Upravni odbor Fudbalskog kluba Rudar Prijedor izdao je saopštenje za javnost potpisano samo “FK Rudar Prijedor” koje, uz redakcijsku korekturu prenosimo u celini. U saopštenju piše sledeće:

“Na sednici Upravnog odbora održanoj 25. aprila 2018. godine, kojoj su osim članova Upravnog odbora prisustvovali i predsednik Skupštine, kao i predstavnici osnivača i sponzora FK Rudar Prijedor, odlučno je postavljen stav da će klub u preostalih devet kola svom snagom, od prvog tima, do osnivača i sponzora, nastojati da zauzme prvu poziciju u Prvoj ligi Republike Srpske. Na taj način bi bio obezbeđen plasman u Premijer ligu BiH, što bi nesumnjivo bila najveća nagrada klubu i Gradu u godini jubileja, kada se proslavlja 90. godina postojanja i rada.

Dosadašnji rezultati i zalaganje daju puno pravo da strukture kluba imaju poverenje u stručni štab i igrače da će uspeti obezbediti željeni plasman. U tom cilju uprava kluba će stimulisati stručni štab i prvi tim odgovarajućim premijama i nagradama u skladu sa aktima kluba, jer ne želimo odustati od borbe za prvaka Republike Srpske dok god postoji i minimalna šansa za osvajanje titule. Ovim putem pozivamo organe Fudbalskog saveza Republike Srpske da obezbede fer i sportsko takmičenje, jer smo, na žalost, svedoci kardinalnih sudijskih grešaka, čak i duelu sa našim najvećim rivalom, i to na našem terenu, koje su direktno uticale na sam rezultat i trenutni plasman na tabeli, a koje su ne mali broj puta bile na štetu FK Rudar Prijedor.

Kako ove godine klub obeležava 90 godina rada i postojanja, jubilej će biti obeležen na način kako to i dolikuje klubu duge tradicije, u skladu sa trenutnim i realnim mogućnostima. Više detalja o samom programu obeležavanja ćemo dostaviti svim medijima u narednom periodu. Iskreno se nadamo da će jedini krajiški predstavnik u plej-ofu ostvariti cilj, odnosno plasman u viši rang takmičenja, gde nam je i mesto, i na taj način staviti krunu na takmičarsku 2017/18. godinu.”

Kao što je poznato klubom predsedava Dalibor Majkić (Arcelor Mital), a članovi su još Ranko Vučković (Grad Prijedor) i Stojan Janjetović (RŽR “Ljubija”), dok je predsednik Skupštine Ognjen Hrnjak (RŽR “Ljubija”).

IZVOR:PRIJEDOR24h

Dalibor Majkić


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36