XS
SM
MD
LG

Radnički 1923 remizirao sa Slogom iz Požege

Najbolje izdanje fudbalera Radničkog 1923 u pripremnom periodu ipak nije krunisano trijumfom

Po izuzetno teškim vremenskim uslovima za igru, doskorašnji rivali u Srpskoj ligi „Zapad“, Radnički 1923 i Sloga iz Požege, remizirali su danas 1:1 (1:0) u prijateljskom susretu odigranom na stadionu „Čika Dača“. Bila je to šesta provera izabranika trenera Slaviše Kovačevića pred start sezone u Prvoj ligi Srbije, može se reći i najuspešnija, iako to konačan rezultat ne pokazuje.

Za razliku od bledog izdanja u susretu sa ekipom Budućnosti Krušik u subotu, fudbaleri kragujevačkog prvoligaša danas su pružili možda i najbolju partiju tokom pripremnog perioda, naročito u prvih 45 minuta. Delovali su motivisano i borbeno, puni samopouzdanja, pa su sa lakoćom dolazili do povoljnih prilika za gol. Nažalost, ovoga puta izostala je nešto bolja realizacija, ali je ovo definitivno igra dostojna jednog prvoligaša, bez obzira što nije upisana pobeda na kraju.

Domaći su prvi pripretili na početku susreta udarcem Lukića sa distance preko gola, a na drugoj strani revanširao se Đukić, ali bio je to lak plen za golmana Radničkog 1923 Raičevića.

U 15. minutu „Đavoli“ dolaze do prednosti. Danas izvanredni Đorđe Andrić prošao je po desnoj strani, šutirao, a golman gostiju Radoičić odbio loptu pravo na nogu Gavrovića, koji, doduše iz drugog pokušaja, uspeva da je sprovede u mrežu za vođstvo svog tima od 1:0.

Petar Gavrović, strelac vodećeg gola za Kragujevčane na današnjem susretu

Nova lepa akcija domaćih po desnoj strani viđena je tri minuta kasnije, kada je Živanović pronašao pred golom gostiju Ognjena Ilića, ali mladi fudbaler kragujevačkog tima nije zahvatio loptu na željeni način, pa je ova izgledna prilika propala.

Igrao se 21. minut kada je agilni Andrić ponovo „probio“ po desnoj strani, zatim idealno poslužio loptom Jovana Lukića, koji je „tukao“ školski, iz prve, ali se istakao golman Sloge Radoičić i izbacio loptu u korner. Udarac iz ugla izveo je Lukić, bila je to oštra lopta koja je prohujala kroz peterac gostiju, međutim, niko od Lukićevih saigrača nije uspeo da je skrene u gol.

Nedugo zatim strelac vodećeg gola Gavrović se lepom fintom oslobodio svog čuvara i oprobao udarac po zemlji, ipak preslabo za golmana Sloge.

Predah i osveženje na „paklenih“ 37 stepeni

U drugom poluvremenu trener Radničkog 1923 Slaviša Kovačević ukazao je priliku svim fudbalerima sa klupe, izuzev rezervnog golmana Najdanovića. Na terenu se po prvi put u dresu Radničkog našao i Aleksa Vujić, vezni fudbaler koji je karijeru počeo upravo u Radničkom 1923, a potom igrao za Šumadiju iz Jagnjila, Sopot i užičku Slobodu, u kojoj je i proveo prethodnu sezonu. On će, poput Đurđevića, Vićentijevića i Dragačevića, biti na probi u kragujevačkom prvoligašu gde će pokušati da se nametne treneru Kovačeviću i izbori mesto u ekipi Radničkog za narednu sezonu, naravno pod uslovom da bude skinuta aktuelna zabrana registrovanja novih igrača.

Za razliku od prvih 45 minuta, u drugom delu susreta tempo igre je opao, što je više prijalo gostima koji su uspeli da dođu do daha, pa i da priprete nakon dobre akcije u 60. minutu, koju je okončao Radosavljević udarcem preko gola sa nekih desetak metara.

Odličnu šansu da dupliraju prednost Kragujevčani su propustili u 75. minutu. Vujić je izveo slobodan udarac sa leve strane, pronašao Markovića na drugoj stativi, a on vratio loptu glavom u peterac, gde je na nju natrčao mladi Ognjen Ilić i u padu je zahvatio glavom, ali tik pored stative.

Potom je dobru šansu propustio i Đurđević nakon centaršuta Dragačevića, da bi kazna za ove promašaje stigla u 85. minutu. Plazinić je snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, Raičević kratko odbio loptu, a tu se našao rezervista Tešić da je sprovede u mrežu za konačnih 1:1.

Požežani pogotkom u finišu susreta ipak izbegli poraz na „Čika Dači“

Napomenimo i to da je pravdu na ovom susretu delila Kragujevčanka Marina Višinjić, sudija sa FIFA licencom. Njoj su u deljenju pravde danas pomagale Milica Milovanović i Aleksandra Tomić.

RADNIČKI 1923 – SLOGA (POŽEGA)  1:1 (1:0)

Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: 100. Sudija: Marina Višnjić. Pomoćnice: Milica Milovanović, Aleksandra Tomić. Strelci: Gavrović u 15. minutu za Radnički 1923, Tešić u 85. minutu za Slogu.

RADNIČKI 1923: Raičević, Živanović, B. Miljuš, Marković, Petrović, Vidović, Lukić, Gavrović, Đ. Andrić, O. Ilić, Ivković. Igrali su još: Varjačić, Dragačević, M. Ilić, B. Andrić, Milovanović, Vujić, Matejević, Vićentijević, Đurđević, Spalević, Maksimović, Aleksijević.

SLOGA: Radoičić, Varničić, Vlašić, Glišović, Nikolić, Stanić, Božić, Ristić, Grujičić, Plazinić, Đukić. Igrali su još: Đorić, Radosavljević, Tešić, Danilović, Jovanović.

Fudbaleri Radničkog 1923 neće imati puno vremena za odmor, pošto ih već sutra na „Čika Dači“ očekuje nova provera protiv srpskoligaša Jedinstva iz Paraćina, a potom sledi odlazak u Končarevo i susret sa OFK Lugomirom iz Rakitova u subotu.