XS
SM
MD
LG

Još jedna ubedljiva pobeda fudbalera Radničkog 1923

Dopadljivu i vrlo efikasnu igru prikazali su fudbaleri kragujevačkog Radničkog 1923 u prijateljskom susretu sa Vodojažom, odigranom danas na glavnom terenu stadiona „Čika Dača“. Čak sedam puta su izabranici trenera Darka Tešovića tresli mrežu zonaša iz Grošnice, a da je bilo nešto manje nonšalancije u završnici, pobeda je mogla da bude i još ubedljivija.

Prvo poluvreme pokazalo je model igre kojem teži novi šef struke kragujevačkog prvoligaša, a to je visok ritam, konstantno držanje lopte u svom posedu i traženje šanse za gol kroz pas igru. U takvoj igri Grošničani maltene nisu prešli centar terena u prvih 45 minuta, a uz to su i imali sreće što su primili samo tri gola u ovom delu susreta.

U startnoj postavi Radničkog našle su se mahom novajlije, igrači sa kojima je Tešović radio u Novoj Pazovi i u mlađim selekcijama Partizana. Upravo su ovi momci diktirali ritam igre koji je zahtevao njihov trener, a odlično su ih pratili starosedeoci Lukić, Varjačić, Milan Ilić, Petrović

Mrežu Grošničana „načeo“ je Aleksandar Dimitrić u 18. minutu posle lepog prodora i pravovremene asistencije Tomislava Todorovića.

Nakon asistencije, Todorović se u 25. minutu upisao i u listu strelaca prelepim pogotkom sa nekih dvadesetak metara udaljenosti. Lopta je odsela u gornjem levom uglu iza nemoćnog golmana Vodojaže Šarca.

Još jedan efektan pogodak viđen je u 35. minutu, kada je bivši kapiten Inđije Mile Vujasin snažnim i preciznim udarcem sa distance pogodio donji levi ugao gola Grošničana.

Kragujevčani su u samom finišu prvog dela susreta propustili nekoliko kolasalnih prilika da na odmor odu sa većim rezultatskim suficitom, ali Dimitrić i Vujasin nisu imali dovoljno koncentracije u zavšnicama akcija.

Detalj sa susreta na „Čika Dači“

Drugo poluvreme počela je gotovo u potpunosti nova postava, sastavljena uglavnom od omladinaca i igrača koji su prošle sezone imali manju minutažu, sa izuzetkom golmana Raičevića, Vidovića, povratnika Nedovića i novajlije Apije.

Upravo je tamnoputi Apija bio taj koji je u 51. minutu iskoristio idealan centaršut mladog Božovića da povisi prednost Radničkog 1923 na 4:0. Dva minuta kasnije već je bilo 5:0 za kragujevačkog prvoligaša, nakon što je Maksimović na asistenciju Cvijovića zatresao mrežu rivala.

Potom je na scenu stupio Uroš Aleksijević. On je u 58. minutu oduzeo loptu fudbalerima Vodojaže na sredini terena, a zatim se dao u trk, zaobišao golmana i loptu smestio u praznu mrežu. Samo tri minuta kasnije Aleksijević još jednom trese pogađa gol Grošničana, ovoga puta na asistenciju Maksimovića, za ispostaviće se konačnih 7:0.

Treba reći da su u drugom poluvremenu fudbaleri Radničkog 1923 spustili tempo, dozvolili igračima Vodojaže nešto veći posed lopte, ali sem pokušaja kapitena Vukovića iz slobodnog udarca u 55. minutu Grošničani nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Raičevića.

Takođe, mladi Đorđe Maksimović je polovinom drugog poluvremena propustio dve idealne prilike da popravi svoj golgeterski saldo, pošto je prilično brzopleto i nonšalantno reagovao pred golom protivnika.

Iako Vodojaža kvalitetom ipak ne može da se ravna sa Radničkim 1923, bila je ovo svakako dobra provera, pre svega kako bi Kragujevčani pronašli pravi recept za igru protiv defanzivno orijentisanih ekipa, sa čime su imali puno problema tokom prošle sezone.

RADNIČKI 1923 – VODOJAŽA  7:0 (3:0)

Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 100
Sudija: Filip Petronijević
Strelci: Dimitrić u 18, T. Todorovic u 25, Vujasin u 35, Apija u 51, Maksimović u 53. i Aleksijevic u 58. i 61. minutu.

RADNIČKI 1923: Rumenić, Varjačić, Lalić, Petrović, M. Ilić, Zdravković, Markišić, Lukić, T. Todorović, Vujasin, Dimitrić. Igrali su još: Raičević, A. Todorović, Božović, Vidović, Nedović, Apija, Aleksijević, Cvijović i Maksimović.

VODOJAŽA: Šarac, Dajić, Lazić, Nešković, Vasiljević, Todorović, Radovanović, Vuković, I. Despotović, Kovačević, Grujović. Igrali su još: Živak, Blagojević i D. Despotović.

U subotu, 28. avgusta, fudbalere Radničkog 1923 očekuje treći kontrolni meč u okviru ovog pripremnog perioda. Rival će im biti srpskoligaš Šumadija iz Aranđelovca.

Vodojažu, pak, u nedelju očekuje prijateljski susret sa budućim rivalom u novoformiranoj Šumadijsko-raškoj zoni, ekipom Sušice. Nakon ove utakmice, Grošničani će imati još dve provere, protiv Plaskovca i Markovca.