XS
SM
MD
LG

Meleg u Levadijakosu!

Dejan Meleg je prošlog leta stigao u Crvenu zvezdu iz turskog Kajzerispora kao veliko pojačanje. Saga oko njegovog dolaska je poprilično trajala i očekivanja kluba i navijača su bila velika po njegovom dolasku. Nesporno da se radi o kvalitetnom igraču, momku koji je prošao Ajaksovu školu i bio kapiten Vojvodine gde je pružao odlične partije. Meleg sa Zvezdom je potpisao trogodišnji ugovor sa opcijom na još jednu dodatnu sezonu (3+1).

Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak rođen u Bačkom Jarku nije se najbolje snašo i uklopio u sistem trenera Vladana Milojevića, pa mu je učinak u jesenjoj polusezoni prilično skroman. Na 285 odigranih minuta u sedam nastupa zabeležio je samo dve asistencije i to uglavnom na početku sezone.

Dolaskom Ebisilija i Marina pao je u drugi plan i nije uspeo da se izbori za mesto u ekipi. U Ligi šampiona nije imao zabeležen nastup, sem jednog susreta u kvalifikacijama i to na startu takmičenja protiv Spartaksa.

Situacija je takva da bi se i na proleće teško izborio za bolji status pa se pozajmica nameće kao najbolje rešenje i za njega i za klub. Ostankom bi sigurno je stagnirao još više, a ovako bi igrajući u drugom klubu spremno dočekao leto i novu šansu za dokazivanje u dresu Crvene zvezde. 

Svestan je toga i sam Meleg pa je nakon kraćeg razmišljanja i konsultacija sa ljudima iz kluba presekao i doneo odluku o nastavku karijere.

Melegov novi klub je grčki Levadijakos.

Dogovor je postignut i Meleg putuje na lekarske preglede, biće pozajmljen do kraja sezone bez prava na otkup. Grci su preuzeli 2/3 plate na sebe a rest plaća Zvezda. Levadijakos trenutno zauzima 15. mesto u grčkom prvenstvu i pojačanja su mu potrebna, i čini se da je Meleg dobro izabrao i da će u tom klubu imati puni prostor da se vrati u formu.