XS
SM
MD
LG

EL: Nestvaran preokret Radonjine čete

Košarkaši Bajerna upisali su desetu pobjedu u Evroligi. Oni su u gostima slavili protiv Himkija, rezultatom 71-60.

Bajern je odigrao skandalozno u prvom periodu. Napadi bez ideje, dosta izgubljenih lopti i odbrana koja nije ni postojala. Miki i drugovi kažnjavali su sve propuste Bavaraca i nakon prvog perioda vodili su sa 28-10. Druga četvrtina bila je sušta suprotnost. Bajern sjajan u defanzivi, Himki gubi dosta lopti i Bajern dobar ofanzivno. Uspjeli su Bavarci, najviše radi sjajnog Vilijamsa, smanjiti zaostatak i do kraja prvog poluvremena prišli su na samo -5. Utisak je čak da su mogli još više prići pa možda i preokrenuti jer je Himki zaista bio očajan u drugom periodu.

Himki je dobro otvorio drugo poluvrijeme i otišli su na +9. Međutim, onda se desilo ''pomračenje uma'' kod Himkija. Serija amaterski izgubljenih lopti pomogla je Bajernu da se vrati. Bajern je takođe sjajno šutirao za tri u tim momentima i došli su preokretom do sedam poena prednosti. Bajern je sačuvao prednost do kraja 3/4 perioda i u odlučujućih deset minuta ušli su sa +6. Pokušao je Himki da dođe do preokreta ali nisu imali šanse i Bajern je na kraju bez problema priveo meč kraju.

Bajern je do pobjede predvodio Vilijams sa 20 poena dok je Lučić dodao 15. Najbolji kod Himkija bio je Tomas sa 13 poena i deset skokova.

Foto: Evroliga