XS
SM
MD
LG

Zoran Milutinović u Borcu za titulu

Zoran Zoća Milutinović je novo – peto zimsko pojačanje Fudbalskog kluba Borac, s kojim su crveno-plavi zaokružili dovođenje aduta za šampionsku titulu. Doduše, još uvek ostaje mogućnost da se u matični klub vrati Stojan Vranješ koji ima ugovor sa sarajevskim Željezničarom, ali i želju da ponovo zaigra na Trgu Republike Srpske.
 

-Idemo korak po korak, sklapamo mozaik sa željom da se u maju svi zajedno radujemo novoj Borčevoj tituli i povratku u Premijer ligu BiH – rekao je sportski direktor Borca Marko Maksimović.

Zoran Milutinović je dete Rudar Prijedora, igrao je u Češkoj, Hrvatskoj i Grčkoj, a ostao je zapamćen kao strelac neverovatnog evrogola za češku Slaviju iz Praga na Poljudu kada je Hajduk slavio 100. rošendan. Dolazi iz Voždovca, superligaša Srbije, a pre dresa “Zmajeva” nastupao je za Krupu. Ostaće upamćen i kao strelac pobedonosnog gola za Rudar Prijedor 2015. godine na Gradskom stadionu protiv Borca kada je u 90+5. minutu doneo bodove “rudarima” u prijerligaškom okršaju.
 

-Sada sam tu, potpisao za Borac i kao i uvek i svagde, davaću maksimum za grb koji nosim. Borac je najveći i najpoznatiji klub u Republici Srpskoj i čast mi je što ću na proleće nositi dres crveno-plavih boja. Hvala upravi kluba koja ima poverenje u mene, pre svega sportskom direktoru Marku Maksimoviću i treneru Darku Vojvodiću, nastojaću da ih obradujem i opravdam ono što su mi ukazali. Za mene je ovo velika čast i mogu samo da kažem – Borac šampion – rekao je Zoran Zoća Milutinović koji je stavio paraf na vernost Banjalučanima u narednih osamnaest meseci.

Takođe, juče su u trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci, pored Milutinovića, zvanično kao pojačanja predstavljena još dva igrača: povratnik iz Albanije i bivši kapiten Nemanja Janičić, te Miloš Žeravica koji je nakon isteka ugovora postigao novi dogovor o saradnji s Krajišnicima. Obojica su potpisali ugovor na godinu ipo dana.

Miloš Žeravica je nakon potpisa nastavke misije u Borcu istakao:
 

-Saradnja je produžena na obostrano zadovoljstvo. Daću sve od sebe da izborimo povratak u Premijer ligu BiH i da u Kupu BiH doguramo što dalje. Imamo velike ambicije!

Nemanja Janičić nakon epizode u Albaniji vratio se u Borac da pomogne u ostvarenju zacrtanih ambicija. O tome je rekao:

-Drago mi je što sam se vratio. Hvala upravi i šefu Darku Vojvodiću na poverenju. Trudiću se na terenu da uzvratim istom merom. Znam dosta momaka, uigraćemo se i jurišati na elitu, ali i na Kup BiH.

Pre pomenutog trilinga u Borac su stigli još golman Kenan Topolović i bočni ofanzivac Almedin Ziljkić, a ugovore su još produžili Siniša Dujaković i Bojan Burazor.

Mazić raskinuo ugovor

Štoper Nikola Mazić nije više član Borca on je juče sporazumno raskinuo ugovor s Banjalučanima nakon što je klub na njegovoj poziciji angažovao dvojicu novajlija Nebojšu Runića i Nemanju Janičića. Mazić je na banjalučkom Gradskom stadionu proveo šest meseci.

Pored njega odlazak iz Borca, na pozajmicu, najavio je i desni bek Miloš Čudić, dok je ranije put Modriče krenuo ofanzivac Stefan Trivan.
Sportski Žurnal

Zoran Milutinovic


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17