XS
SM
MD
LG

EL: Bajern i Radonja srušili Fener nakon dva produžetka

Košarkaši Bajerna savladali su Fenerbahče u nevjerovatnom meču. Bajern je došao do 11. pobjede u EL nakon dva produžetka, slavivši sa 90-86.

Prvi period najavio je da nas čeka velika drama. Dosta poena i dosta lijepih poteza vidjeli smo sa obje strane ali je Fener ipak bio bolji i minimalno dobio prvi period. U drugom periodu se igralo dosta tvrđe. Odbrane su bile bolji dio tima. Fener se bolje snašao u takvoj igri i na odmor su otišli sa pet poena prednosti.

Bajern je odigrao sjajno treći period. Odbrana je bila agresivna u stilu ekipa Dejana Radonjića a napad je bio raznovrstan. Došli su u jednom momentu i do preokreta ali ipak je nak0on 3/4 bilo 52-52. U poslednjem periodu viđena je velika borba. Niti jedna ekipa nije imala veliku prednost i stalno je bio egal. Bajern je vodio 65-64 i Dangubić je imao dva bacanja na 12 sekundi do kraja. Dangubić je dao jedno pa je Fener imao poslednji napad a Slukas preko Dangubića pogađa za izjednačenje. Đedović je probao sa 3/4 terena dati trojku ali nije uspio i otišlo se u produžetke.

I produžetak je počeo u izjednačenom ritmu. Bajern je imao početnu prednost ali je Fener okrenuo nestvarnom trojkom Diksona i trojkom Kalinića. Jović je odgovorio trojkom a njemu je trojkom odgovorio Datome. Trojkom Lučića Bajern je poveo sa 80-79. Fener je imao napad a sudije su svirale diskutabilan faul nad Lovernjom koji je dao bacanje. Lučić je promašio šut za pobjedu pa smo otišli u novi produžetak. 

U drugom produžetku ukazao se Danilo Bartel. Do tada je bio na osam poena a u drugom produžetku dodao je još šest poena a bio je sjajan i defanzivno. Bitnu trojku za Bajern dao je i Nemanja Dangubić i  Bajern je na kraju došao do pobjede u najboljoj utakmici dosadašnjeg dijela Evrolige.

Bajern su do pobjede predvodili Jović i Vilijams sa po 19 poena, Bartel je dodao 14, Dangubić 11 a Lučić devet poena. Dikson je predvodio goste sa 23 poena, Datome je dodao 13, Lovernj 12 a Kalinić i Slukas po 11 poena.

Bajern je ovom pobjedom napravio ogroman korak ka TOP8.

Foto: Evroliga