XS
SM
MD
LG

Miehmedović dolazeća zvijezda

Atletičari sokolačkog “Glasinca” osvojili su šest medalja na Pojedinačnom prvenstvu BiH u dvorani za kategorije mlađi juniori, juniori i seniori, a Mihajlo Memedović iz ovog kluba proglašen je za najuspješinijeg mlađeg juniora na takmičenju.

Trener “Glasinca” Goran Cvijetić rekao je Srni da je Memedović osvojio četiri medalje na ovom dvoranskom prvenstvu koje je održano proteklog vikenda u Zenici.

“Memedović je osvojio dvije zlatne medalje – u disciplini 60 metara prepone sa rezultatom 9,22 sekundi i za troskok rezultatom 12,59 metara. Osvojio je i srebrnu medalju u skoku udalj sa rezultatom 6,08 metara i bronzu u trci na 60 metara sa rezultatom od 7,56 sekundi”, naveo je Cvijetić.

Cvijetić je istakao da je selektor atletske reprezentacije BiH, zbog dobrih rezultata ostvarenih na ovom takmičenju, Memedovića uvrstio na spisak dječaka /mlađih juniora/ koji će učestvovati na ljetnjem Evropskom omladinskom festivalu mladih /EJOF/.

On je naveo da je na prvenstvu u Zenici i član “Glasinca” Aleksandar Lučić osvojio bronzanu medalju u troskoku u seonirskoj konkurenciji, a Tijana Zekić u skoku udalj u juniorskoj konkurenciji.

Cvijetić je istakao da bi sokolački atletičari donijeli još toliko medalja da su na ovom takmičenju učestvovale reprezentativke Mladena Petrušić, Anja Čolaković i Sara Lučić.

On je podsjetio da je prošlog vikenda mlada sokolačka atletičarka Sara Lučić na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u Beogradu skočila uvis 175 centimetara i time ispunila normu za učešće na Prvenstvu Balkana u dvorani u nedjelju, 10. februara, u Istanbulu.

Cvijetić je naveo da su se u Zenici na Pojedinačnom prvenstvu atletičari takmičili u četiri discipline – skoku udalj, troskoku, trci na 60 metara i 60 metara prepone.