XS
SM
MD
LG

EL: Radonja slavio protiv ''svojih'' uz sjajno izdanje Srba

Košarkaši Bajerna upisali su 12. pobjedu u Evroligi. Oni su u Podgorici savladali Budućnost sa 89-75.

Bajern je sjajno otvorio meč. Oporavljeni Jović bio je veoma raspoložen a sjajan je bio i Leon Radošević. Bolju igru u prvom periodu, Bajern je krunisao sa vodstvom 25-17 nakon prvog perioda. Budućnost je pojačala odbranu u drugom periodu. Bajern je neko vrijeme držao prednost međutim, serijom 11-0 Budućnost dolazi do preokreta. Domaći su sačuvali prednost do poluvremena i na odmor su otišli sa tri poena prednosti.

Bajern je zaigrao mnogo bolje defanzivno u nastavku. U ofanzivnom dijelu razigrao se Vlado Lučić i Bajern je otišao na dvocifrenu prednost. Gordić je odigrao dobro završnicu trećeg perioda pa je Budućnost u poslednji period ušla sa pristojnih -7. Budućnost je u poslednjem periodu na sve načine pokušavala da se vrati ali nisu imali ni promil šanse. Bajern je veoma rutinski priveo meč kraju i došao je do bitne pobjede.

Bajern je do pobjede predvodio Lučić sa 18 poena i sedam skokova, Bartel je dodao 16, Dangubić 3 poena a Jović je imao šest poena i sedam asistencija. Najbolji kod Budućnosti bio je Džekson sa 19 poena.

Foto: Evroliga