XS
SM
MD
LG
12.04.2019 Sportski žurnal

Banjalučani u Bratislavi

Milan Savanović, Milenko Pterović, Jozef Kinces i Stanislav Grbić

Glavni grad Slovačke – Bratislava ovog vikenda biće domaćin tradicionalnog međunarodnog turnira veterana i prijatelja na kojem će, pored domaćina nastupiti i slovenački tim NK Laško pivovar, odnosno veterani Mladosti Glamočani i FK “Džaja” iz Banjaluke. Biće ovo nastavak prijateljskog druženja započetog prošle godine u Sloveniji, kada je Laško bilo domaćin takmičenja na kojem je trijumfovao “Džaja”.

-Velika nam je čast što ćemo imati priliku da budemo domaćini našim prijateljsima iz Laškog i Banjaluke i na ovaj način želimo dodatno da učvrstimo naše sportske i prijateljske odnose. Ko će pobediti nije važno, bitno je da se družimo i poštujemo u današnje teško vreme kada ljudi beže jedni od drugih – istakao je u ime veterana iz Bratislave Jožef Kinčeš.

Pred gostovanje u Slovačkoj Milan Savanović u ime veterana Mladosti Glamočani je istakao sledeće:

-Biće ovo za nas još jedno novo iskustvo, druženje s novim prijateljima iz Slovačke koje smo prošle godine upoznali u Sloveniji, a radujemo se i novom susretu sa Slovencima s kojima imamo izgrađenje sportske i bratske odnose. Fudbal je čudo, spaja ljude i gradi mostove. Ove godine smo u Slovačkoj, a iduće ćemo se okupiti u Banjaluci, našoj Republici Srpskoj i vratićemo gostoprimstvo i Slovencima i Slovacima.

Stanislav Grbić Grga vuče koren iz Prnjavora, predvodiće ekipu Laško pivovar u Bratislavi.

-Turnir prijateljstva smo, u prvom redu, zamislili kao način da se druimo, razmenjujemo iskustva, širimo vidike. Kad je završeno takmičenje čiji smo bili domaćini prošle godine “obećali” smo da ćemo u Slovačkoj biti prvi. Ako i ne budemo, znam sigurno da će pobediti fudbal i prijateljstvo. Radujemo se novom susretu s prijatteljima – istakao je popularni Grga.

Putovanje veterana Mladosti Glamočani u Bratislavu pomogla je i Banjalučka pivara, čiji će suveniri i majice završiti u rukama Slovaka i Slovenaca. Verovatno i po koja limenka “Nektara”.

Petrović: Igramo i gledamo fudbal

“Alfa i omega” Mladosti Glamočani Milenko Petrović istakao je da se raduje turniru u Slovačkoj:

-Idemo u Bratislavu da igramo, ali i gledamo fudbal. Pored obaveza na terenu planiramo da u subotu pogledamo i derbi začelja Druge slovačke lige između Intera iz Bratislave i Prešova. Nismo opterećeni rezultatom, bitno je druženje, a već sada se spremamo za domaćinstvo naredne godine.