XS
SM
MD
LG

Golovi Jedinstvo - Radnik

Fudbaleri Jedinstva i Radnika odigrali su neriješeno 1:1 u prvom susretu polufinala Kupa Republike Srpske odigranom na SC „Drago Kovačević“ u Žeravici. Za pobjedom više mogu da žale domaći koji su kreirali nekoliko prilika za pogodak, ali je odličan na golu Radnika bio Marković.

Već u 3. minuti velika prilika za Jedinstvo u kojoj se našao Kovljen, Marković sjajno interveniše. U 6. minutu pokušao je Škorić sa vrha šesnaesterca, ali je nedostajalo preciznosti udarcu. Radnik je poveo u 11. minutu. Vasić je uposlio Motiku, ovaj prevario Đakušića i iz gotovo mrtvog ugla pogodio gol domaće ekipe. Sjajnu  priliku Jedinstvo je propustilo u 27 minutu. Škorić je petom uposlio Arežinu, ali on nije uspio savladati Markovića. U 34. minutu Kovljen je pokušao lob udarcem savladati golmana gostujuće ekipe, ali bio je za malo neprecizan. Domaći su izjednačili u 64. minutu. Škorić je osvojio loptu na lijevoj strani i uposlio Milojevića kojem nije bilo teško da zatrese mrežu iz blizine. Finiš utakmice pripao je gostujućoj ekipi koja je opasno zaprijetila u dva navrata preko Motike. U 84. minutu napadač Radnika poslao je loptu preko, a pet minuta kasnije pored gola. Ostalo je 1:1, a finalista kupa će biti poznat nakon revanš meča koji se igra 15. maja u Bijeljini.

„Pružio sam danas priliku nekim mladim igračima i najvažnije je da se niko nije povrijedio. Zaista dobra utakmica u kojoj je Jedinstvo pokazalo je da nije bez razloga lider drugoligaškog zapada. Nisam zadovoljan rezultatom pošto smo očekivali pobjedu, ali uvidio sam neke stvari i očekujem da ćemo u revanšu iskoristiti ulogu favorita i plasirati se u finale“, rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Strateg Jedinstva Boris Savić bio je zadovoljan igrom svojih igrača.

„Najbitinije mi je da smo danas odigrali od prvog do posljednjeg minuta onako kako smo se dogovorili. U prvom poluvremenu smo imali nekoliko prilika koje nismo iskoristili, ali smo zato nagrađeni golom u drugom poluvremenu. Ovo je jako dobar rezultat za nas i jako dobar nagovještaj nekih budućih igara i onoga što nas očekuje u prvenstvu“, rekao je Savić.

U drugoj polufinalnoj utakmici, još jednom duelu drugoligaša i premijerligaša, Krupa je u Prnjavoru bila bolja od Ljubića 0:1.

 

Polufinale Kupa Republike Srpske: Jedinstvo Žeravice - Radnik Bijeljina