XS
SM
MD
LG

Odbojkaški praznik u Gacku

Odbojkašice „Gacka“ u svojoj dvorani u subotu od 18.30 časova, dočekaće branioca titule Premijer lige Bosne i Hercegovine „ Bimal – Jedinstvo“ u prvom meču finalne serije.

Susret, u ovom trenutku dvije najbolje ekipe u državi očekuju u odličnom raspoloženju, jer su u polufinalnim susretima, sa maksimalnih 2:0 pobijedili svoje protivnike, i tako po ko zna koji put zakazale odbojkaški praznik .

Ova dva tima, znaju većinu taktičkih stvari jedni o drugim, a po riječima kapitena domaćih Helene Popović, prednost je sada ipak na strani ekipe iz Brčkog, no svakako i Gačanke imaju svoje adute.

U dobroj smo formi, odigrali smo odlično polufinale mečeve.  Ekipa „ Bimal – Jedinstvo“ svakako je favorit, ali i mi imamo svoje šanse u ovom finalnom susretu. U ovakvim mečevima nemamo pravo na greške, jer to naše protivnice ne praštaju – kazala je Popovićeva koja je pozvala vjernu publika da i ovog puta ispuni dvoranu do posljednjeg mjesta.

 Brčanske“ princeze“ superiorno vladaju odbojkaškim terenima posljednjih desetak godina, pa se nadaju da će dominaciju nastaviti i ove sezone.

Srednji bloker „ Bimal – Jedinstva“ i jedna od najboljih odbojkašica u BiH, Ana Gajić, prihvata ulogu favorita, ipak svjesna je da neće lako doći do pobjede u dvorani, gdje je stekla potpunu odbojkašku afirmaciju.

Sto se tice prve finalne utakmice protiv ekipe Gacka uopste nisam iznenadjena da nam je to protivnik jer naprotiv ova ekipa jedina ima kvaliteta da nam parira sto se moglo i vidjeti u premijerligaskom dijelu, na nasem domacem terenu! Gledaoci ce moci da uzivaju u pravom finalu iako vec godinama igramo jedni protiv drugih.

Gačanke na obje strane

Ovo finale biće interesantno sa više aspekata. Naime,čak pet sadašnjih igračica tima iz Brčkog, u različitim vremenskih razdobljima nosile su dres tima iz Hercegovine. Za njih tri „ Gacko“ je matični klub ( Katarina Popović, Ana Gajić i Milića Krstojević), dok su Paljanka Nataša Slijepčević i Bilećanka Milica Ivković , takođe svojevremeno nastupale za ovaj klub.