XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Radničkog 1923 na teškom ispitu u Inđiji

Nakon remija sa Bežanijom na „Čika Dači“ u trećoj utakmici plej-of faze Prve lige Srbije, izabranike Dejana Nikolića očekuju dva teška gostovanja. Prvo, već u subotu, 20. aprila, od 16 časova u Inđiji, protiv istoimenog domaćina, koji je u oba ovosezonska duela bio uspešniji od našeg tima.

Kragujevčani su podelom bodova sa Bežanijom prošlog vikenda propustili idealnu priliku da osiguraju plasman u predstojeći baraž. I pored dominantne igre u polju, strelci su zatajili, pa je mreža Beograđana ostala netaknuta.

I pored toga što su ovim remijem „skliznuli“ sa četvrte na petu poziciju plej-of tabele, „crveni“ su i dalje u odličnoj poziciji da stignu do završne faze takmičenja u Prvoj ligi Srbije. Doduše nešto težim putem, pošto će u naredne četiri utakmice čak tri puta gostovati, i to ekipama iz samog vrha tabele.

Već u subotu naše momke očekuje veoma teško gostovanje ekipi Inđije, koja zauzima treće mesto na tabeli sa dva boda više u odnosu na Radnički. U pitanju je ekipa koja je u oba međusobna susreta ove sezone uspela da porazi Kragujevčane, najpre na „Čika Dači“ (1:0), a potom i u Inđiji (3:1).

U međuvremenu, zeleno-beli su pretrpeli određene promene u igračkom sastavu, pa to više nije ona ista ekipa koja je u prvom delu sezone dugo držala čelno mesto na tabeli Prve lige Srbije. Ipak, Inđijci i dalje imaju respektabilan tim, koji ovog proleća ne zna za poraz kod kuće.

Ekipa Srđana Blagojevića je u plej-ofu startovala ubedljivom pobedom nad Zlatiborom (3:0), ali su onda usledila gostovanja glavnim kandidatima za direktan plasman u elitu, TSC-u i Javoru, gde zeleno-beli nisu uspeli da dođu do pozitivnog rezultata. U skladu sa tim, za očekivati je da Inđijci budu izuzetno motivisani da u subotnjem susretu sa Kragujevčanima prekinu ovaj niz od dva uzastopna neuspeha i ponovo uhvate pobednički ritam.

– Gostujemo ekipi Inđije koja nas je ove godine dva puta pobedila, i koja po nekom načinu igre nama ne odgovara. Radi se o jednoj izuzetno kvalitetnoj ekipi, što uostalom i pokazuju njihovi rezultati ove sezone. Veći deo prvenstva bili su na prvom mestu i sa razlogom su ubrajani među glavne kandidate za direktan ulazak u Super ligu. Na polusezoni su ostali bez nekolicine važnih igrača, ali su to nadomestili dovođenjem podjednako kvalitetnih zamena. Mislim da su oni trenutno u naletu, ne toliko rezultatski, koliko igrom. To se videlo i na utakmicama protiv Javora i TSC-a, gde su izgubili bodove, ali igrački nikako nisu bili u podređenom položaju. Nema sumnje da nas očekuje teška utakmica, u kojoj ćemo pokušati da nađemo neku svoju šansu. – ocenjuje Darko Milisavljević, prvi saradnik šefa stručnog štaba Radničkog 1923 Dejana Nikolića. 

Stručni štab Kragujevčana neće imati lak posao prilikom sastavljanja tima za utakmicu sa Inđijom, budući da veliki broj igrača ima problema sa povredama, dok je kapiten Lazar Petrović na utakmici sa Bežanijom dobio osmi žuti karton u sezoni, tako da neće biti u prilici da pomogne svojim saigračima u subotu. 

Lazar Petrović odrađuje suspenziju zbog parnih kartona, dok Maksimović, Zdravković, Popović i Ostojić imaju probleme sa povredama, tako da ćemo videti ko će od njih biti u stanju da pomogne ekipi u subotu. Činjenica je da ovakav sistem takmičenja dovodi do problema sa povredama i kartonima, ali šta je, tu je. Nastojaćemo da protiv Inđije na teren istrči jedanaest najspremnijih igrača, koji su u stanju da pruže svoj maksimum. – dodao je Milisavljević.

U skladu sa novonastalim okolnostima usled povreda i suspenzija, činjenica je da će Dejan Nikolić i njegovi saradnici u stručnom štabu najveći problem imati prilikom sastavljanja zadnje linije, koja će biti značajno oslabljena neigranjem Lazara Petrovića. Jedan od igrača koji bi mogao da zameni suspendovanog kapitena jeste Nikola Rađen, zimsko pojačanje kragujevačkog prvoligaša, i momak koji je u susretu sa Bežanijom prošlog vikenda zabeležio prve minute u dresu Radničkog. 

– Sticajem okolnosti, nakon povrede Popovića, ušao sam u igru i odigrao poslednjih dvadeset minuta utakmice protiv Bežanije. U prethodnom periodu imao sam problema sa povredom, a trebalo mi je i malo vremena sa uklopim i priviknem na novu sredinu. Eto, sada sam konačno dobio šansu da zaigram kada sam se najmanje nadao i zaista sam presrećan zbog svog debija u dresu Radničkog. – poručio je Rađen.

U subotu Nikolu i njegove saigrače očekuje težak ispit u Inđiji, protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Iako respektuje protivnika, 22-godišnji Novosađanin ubeđen je da će njegova ekipa uspeti da pronađe način kako bi se revanširala zeleno-belima za poraze u prethodna dva duela ove sezone.

– Radnički je takav klub da nema pravo da kalkuliše, već mora svaku utakmicu da ide na pobedu. Inđija je ekipa koja nam ne odgovora, budući da nas je dva puta pobedila ove sezone, ali potrudićemo se da se što bolje spremimo ovoga puta, kako bi se revanširali za te poraze. Velika prednost je što u našem timu imamo igrača koji je duži deo svoje karijere proveo u Inđiji, a to je Mile Vujasin. Sigurno je da će nam njegovi saveti pomoći da se što bolje pripremimo za ovaj meč. – napomenuo je Rađen, koji je spreman da iskoristi šansu, ukoliko trener Nikolić odluči da ga uvrsti u tim koji će suprotstaviti Inđiji.

U ostalim utakmicama četvrte runde plej-ofa Prve lige Srbije sastaju se: Bežanija – TSC, Sinđelić – Javor Matis i Zlatibor – Metalac.

FK Radnički 1923 najgledaniji je tim u Prvoj ligi Srbije ove sezone, prema proceni jedinog dnevnog sportskog lista u zemlji „Sportskog žurnala“.

Utakmice Radničkog na „Čika Dači“ ove sezone pratilo je ukupno 20 200 gledalaca, što je jasan pokazatelj da se kragujevačka publika polako vraća na stadion i iznova stiče poverenje u ovaj klub, koji je posle perioda ozbiljne krize ponovo na stazama prosperiteta i uspeha.