XS
SM
MD
LG

Mršavo u Prijedoru

Prazne puške u Prijedoru: Rudar Prijedor - Kozara

Занимљиву и борбену утакмицу приказали су фудбалери Рудар Приједора и Козаре у Граду на Сани, изостали су само голови у крајишком комшијском дербију између екипа из градова које раздваја херојска планина. Нешто већу иницијативу имали су домаћи фудбалери, али су гости успели да одоле свим нападима и на крају су заслужено кући однели бод.

“Рудари” са Сане имају десет бодова више у односу на Градишчане који држе пету позицију, док су изабраници тренера Неџада Жерића на трећем месту са четири корака испред бањалучког Жељезничара.

-Наш крајњи циљ у овом првенству је да задржимо тренутну позицију, али ако нам се укаже прилика да нападнемо и вицешампионско, друго место. Нажалост, нисмо у потпуности успели да искористимо пораз Слоге из Горњег Црњелова од Борца у дербију, а имали смо шансу да смањимо бодовни заостатак. Идемо даље, иза нас је још једна квалитетна утакмица у којој нажалост нисмо успели да постигнемо гол и победимо. Козара није нимало наивна екипа, односно све екипе које су у Лиги за првака заслужују ту место – истакао је тренер Приједорчана Неџад Жерић.

Зелено-црни су били знатно ослабљени у овом сусрету јер стручни штаб “рудара” није могао да рачуна на повређене Милу Ковачевића, Мују Мујагића и Недима Рамића, док су Марио Сајак и данило Мармат били позајмљени јуниорском саставу за борбу за пласман у Омладинску Премијер лигу БиХ.

-Видео се изостанак неколицине наших стандардних првотимаца, али шта да радимо. Покушавали смо свих 90 минута да нађемо квалитетно решење у нападу како би застресли мрежу Градишчана, створили смо и неколико прилика, али није нам се дало. Нисмо смели у потпуности да се отворимо и нападнемо јер су играчи Козаре и те како опасни из контранапада. Овај бод нам значи, мада бисмо волели да смо победили јер би се у том случају приближили Слоги из Горњег Црњелова на свега четири бода заостатка. Штета, али шта да се ради, окрећемо се наредним утакмицама – рекао је офанзивац Приједорчана Стефан Гаврановић.


Sloga 0 : 3 Borac
Podrinje 0 : 1 Željezničar Sport team
Rudar Prijedor 0 : 0 Kozara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 23 18 4 1 58
2 Sloga 23 14 4 5 46
3 Rudar Prijedor 23 11 7 5 40
4 Željezničar Sport team 23 11 3 9 36
5 Kozara 23 8 6 9 30
6 Podrinje 23 8 5 10 29