XS
SM
MD
LG

Udara ko koga stigne (video)

FK Jadar / Foro: Fejsbuk


Jadar, Nova Kasaba /Foto:Fejsbuk stranica FK Jadar

Utakmica područne lige Birač između Jadra iz Nove Kasabe i Branjeva prekinuta je u 80. minuti. Domaćin je vodio sa 3:1,a igrala se 80.minuta kada je meč završen.  Došlo je do tuče igrača dva tima, a u sve su se umješali i navijači...

U delegatskom,  izveštaju Aleksandra Vojvodića iz Milića stoji sve pobrojano. Konkretno,a  najvaljen je dopusni izveštaj. 

Izveštaj delegata

A evo i videa sa utakmice:

 

Na Fejsbuk stranici se oglasio i FKJadar:Evo šta su naveli: 

FK JADAR-FK BRANJEVO PREKID U 80.MINUTU KOD REZULTATA 3:1

Strijelci za Jadar: Muškić Šemsudin, Muminović Adnan, Alić Izudin
 

Za Jadar su danas nastupali:Ćehajić Meldin,Korkutović Vahid(od 65.min.Alić Izudin),MusićKemal,Muškić Šemsudin,Musić Hariz,Mustafić Mersudin,Orlović Emir,Muminović Adnan,Muratović Mirsad,Omerović Muhamed(od 60.min.Hadžić Mufid)
 

Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli u 7.min.Naši momci su zatim preuzeli inicijativu i pritiskali protivničku zadnju liniju a trud se isplatio u 32.min.kada je neko od igrača gostiju igrao rukom u svom šesnaestercu a sudija Sekulić je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator kaznenog udarca je bio Šemsudin Muškić. U 39.min. naši momci postižu i drugi pogodak kada je Semir Džekić probio po lijevoj strani i uposlio Adnana Muminovića koji je poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog golmana gostiju.

Naši momci su bili agilniji i u drugom poluvremenu a nakon dobrog kontranapada u 72.min.Izudin Alić je postigao i treći pogodak.

Utakmica je bila nakratko prekinuta jer su alkoholizirani gostujući navijači napali pomoćnog sudiju Šarca iz Milića ali je policija odreagovala na vrijeme.

U 80 min.nakon dosuđenog slobodnog udarca sa lijeve strane gostujući igrač broj 9 koji je inače bio nervozan cijelu utakmicu počeo se naguravati s našim igračima. U tu gužvu su se uključili i ostali igrači a onda je uletila prvo klupa gostiju a zatim i naša. Osoba koja je bila na klupi gostiju a preziva se Simić je još više zakuhala situaciju jer je udario našeg igrača Alića a zatim je nastao pravi metež jer su u međuvremenu uletjeli i navijači tako da je bilo i razmjene udaraca.Srečom metež nije dugo trajao jer su trezveniji igrači i rukovodstva ekipa zaustavili incident .
Naši momci sigurno nisu imali motiva da naprave incident jer su imali rezultat i igru na svojoj strani a gosti su cijelo vrijeme više prigovarali na sudijske odluke nego što su posvetili pažnje igri.

Danas se oglasila i Policijska uprava Zvornik saopštenjem:

 

Saopštenje policije o incidentu u Novoj kasabi

 

 

 


Polet 5 : 0 Pecka
Jadar 3 : 1 Branjevo
Jasenica 1 : 2 Borac
Jardan 1 : 2 Lokanj
Tabanci 3 : 0 Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tabanci 13 11 1 1 34
2 Lokanj 13 10 0 3 30
3 Branjevo 13 8 1 4 25
4 Polet 13 5 4 4 19
5 Budućnost 13 5 2 6 17
6 Borac 13 5 2 6 17
7 Jadar 13 5 1 7 16
8 Jasenica 13 3 2 8 11
9 Pecka 13 3 2 8 11
10 Jardan 13 1 3 9 6